"Μαίνεται" ο πόλεμος για τις ΑΠΕ ..

💣 Όλα δείχνουν το τελευταίο διάστημα με πολύ καθαρό τρόπο, ότι έχει ξεσπάσει ακήρυχτος πόλεμος  για τα ζητήματα των ΑΠΕ, τόσο στα δημοτικά συμβούλια μεταξύ των παρατάξεων όσο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο . 
Πολλοί δείχνουν πλέον ότι αντιδρούν , ιδιαίτερα δημοτικοί σύμβουλοι – στην άναρχη και χωρίς χωροθέτηση  - όπως επικαλούνται εγκατάστασή τους. 
Μεταφέρουν την ευθύνη όλοι τους αδιακρίτως, συνεπικουρούμενοι και από πρώην αυτοδιοικητικούς , στην τριανδρία της Δημοτικής αρχής Κοζάνης. 
Ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των συνεργαζόμενων παρατάξεων δείχνουν να μην πτοούνται  έως  τώρα  και είναι ανυποχώρητοι από την αρχική τους θέση δείχνοντας με τον τρόπο αυτό, ότι έχουν μια διαφορετική θεώρηση για τα ζητήματα ανάπτυξης των Α.Π.Ε. και με επιχειρήματα αντιστέκονται σε όσους διαμηνύουν τα αντίθετα.
Πίσω από όλα αυτά η αλήθεια είναι, ότι στήνεται με έναν πρωτόγνωρο τρόπο η ατζέντα που θα κρίνει τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, σε μια λογική αντίστοιχη με το μνημόνιο – αντιμνημόνιο ( που όλοι γνωρίζουμε που κατέληξε), δηλαδή φωτοβολταϊκοί και μη φωτοβολταϊκοί.
Ένα πράγμα μάλλον δεν υπολογίζουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές....
Ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές αργούν και ότι οι πολίτες περιμένουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματά τους. 
Λύσεις που αν δε βρεθούν, δε θα επιτρέψουν μια αντιπαράθεση για τις επενδύσεις στην ενέργεια. Ο κόσμος κουράστηκε από την κόντρα σε σημείο που προστρέχει σε κάποια ενεργειακή κοινότητα, να μετοχοποιήσει τη συμμετοχή του, στο "βουνό" κερδών που έρχεται…

0 σχόλια: