Αστυνομικό ΔελτίοΚατασχέθηκαν περισσότερα από 12 κιλά και 500 γραμμάρια λαθραίου καπνού και 3.687 αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων
Συνελήφθη χθες (26-05-2020) τις μεσημβρινές ώρες στην Πτολεμαΐδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, 44χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση τουλαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση, καθώς και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του44χρονουστην Πτολεμαΐδα, όπου εντόπισαν 253 νάιλον συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους -12- κιλών και -650- γραμμαρίων και -3.687- πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, διακριβώθηκε ότι ο 44χρονος συγκέντρωνε μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων, τις οποίεςδιακινούσε στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος από την πώληση αυτών και την αποφυγή καταβολής ανάλογου φόρου, τέλους, δασμού ή άλλης επιβάρυνσης.
Ανωτέρω συνολική ποσότητα αδασμολόγητου καπνού και πακέτων αφορολόγητωντσιγάρων, κατασχέθηκαν και θα παραδοθούν στο Τελωνείο Πτολεμαΐδας. 

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ ο συλληφθείς με τησχηματισθείσα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.

0 σχόλια: