Καλλιόπη Βέττα. Χρειάζονται μέτρα για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας


«Καλλιόπη Βέττα: Χρειάζονται επίσημες απαντήσεις και μέτρα για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας. Η κοινωνία δεν μπορεί να μείνει απροστάτευτη στις ορέξεις των κερδοσκόπων »

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με τα κρούσματα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται στην αγορά συγκεκριμένων προϊόντων που αφορούν την ατομική προστασία και την προφύλαξη από την εξάπλωση του κορωνοϊού (μάσκες, αντισηπτικά τζελ, γάντια, μαντιλάκια καθαρισμού). Στην ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν 35 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούνται διευκρινήσεις για τους ελέγχους, τις διοικητικές και πειθαρχικές ποινές, τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί και τα μέτρα που προτίθεται να λάβει το Υπουργείο για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Όπως δήλωσε η κ. Βέττα: «Κανείς δεν μπορεί να αισχροκερδεί μπροστά στην αγωνία των πολιτών να προστατευτούν από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί πολλά τέτοια φαινόμενα από ορισμένους ασυνείδητους. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να ελέγξει τους παραβάτες και να επιβάλλει διοικητικά μέτρα και πρόστιμα. Δυστυχώς, το μεγαλύτερο διάστημα ακούμε ατυχείς δηλώσεις ότι δεν συντρέχει λόγος παρέμβασης και ότι όλα οφείλονται στους νόμους της αγοράς, της προσφοράς και της ζήτησης. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι στο αγαθό της υγείας δεν χωράνε νεοφιλελεύθερες λογικές. Η κυβέρνηση πρέπει γρήγορα να αλλάξει απόψεις και να σταματήσει τις πρακτικές εκείνων που επιτίθενται στη κοινωνία. Η αισχροκέρδεια πρέπει να σταματήσει τώρα»

0 σχόλια: