Γλυκό ψυγείου με μπισκότα !!


Η γλυκιά συνταγή είναι από το site μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής the 3 cooks .

Η επιτυχία και η γεύση ενός γλυκού είναι σίγουρο ότι δεν εξαρτάται από το βαθμό δυσκολίας του. Έτσι μπορούμε με λίγα υλικά , ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και χωρίς ψήσιμο να έχουμε ένα νόστιμο γλυκάκι για κάθε ώρα της ημέρας.

Υλικά που θα χρειαστούμε…
Για τη βάση
1 ½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 φλ.τς.φρέσκο γάλα

Για την κρέμα βανίλιας
1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
½ φλ.τς.ζάχαρη
6 κ.σ.γεμάτες κορν φλάουρ
1 βανίλια

Για την επικάλυψη
300 ml κρέμα γάλακτος με 35%λιπαρά
1κ.σ.ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

Μέθοδος εκτέλεσης…
Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας.Κρατάμε ένα φλιτζάνι από το γάλα και το υπόλοιπο το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Το αφήνουμε να ζεσταθεί. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά και μόλις πήξει η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε 1 φλιτζάνι γάλα. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι παραλληλόγραμμο . Αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλιας πάνω στα μπισκότα. Στρώνουμε μία δεύτερη σειρά με μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα. Καλύπτουμε με την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει για να γίνει αφράτη σαντιγί  μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο. Μπορούμε να γαρνίρουμε το γλυκό μας με τρούφα σοκολάτας, ινδοκάρυδο ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

0 σχόλια: