Κ. Βέττα .Τα γεγονότα της Πτολεμαίδας

«Σήμερα, πριν την έναρξη της ημερίδας για την απολιγνιτοποίηση -ένα τόσο ζωτικής σημασίας θέμα για την περιοχή μας-,  μιας ημερίδας που οργανώθηκε με τον πλέον πρόχειρο και ερασιτεχνικό τρόπο, η κοινωνία της Κοζάνης βίωσε από κοντά πως αντιλαμβάνεται την έννοια της διαβούλευσης και της συναίνεσης η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αρχικά, χωρίς καμία αφορμή, σε μια συγκέντρωση απολύτως ειρηνική, από ανθρώπους που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν κόσμια για τον προσχηματικό διάλογο, η κυβέρνηση επέλεξε να χρησιμοποιήσει κατασταλτικά μέτρα ρίχνοντας στους συγκεντρωμένους χημικά, δημιουργώντας ένταση.

Ως αποτέλεσμα αυτής της προχειρότητας,  της έλλειψης διαβούλευσης, της αναίτιας επίθεσης και της προσβλητικής συμπεριφοράς απέναντι στην αγωνία των συμπολιτών μας, αποχωρήσαμε από την διαδικασία, μαζί με το σύνολο των Δημάρχων που εκπροσωπούν τους ενεργειακούς δήμους, τους παραγωγικούς φορείς και τους εκπρόσωπους των εργαζομένων. Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί τον ειλικρινή διάλογο, καθώς φαίνεται ότι έχει προειλημμένες αποφάσεις για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα που επιθυμεί. Καλώ τον λαό της Κοζάνης, τους παραγωγικούς φορείς, τα επιμελητήρια, την τοπική αυτοδιοίκηση και τα εργατικά κέντρα, να καταδικάσουν αυτή την επίδειξη κυβερνητικής πυγμής. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας».

Αναφορικά με τις εισηγήσεις των ομιλητών, η κ. Βέττα δήλωσε: «Αποκαλύφθηκε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο από τις εισηγήσεις των Υπουργών ότι η βίαιη απολιγνιτοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας έως το 2023, πλην μιας μονάδας που θα λειτουργήσει και μετά,  γίνεται πρόχειρα, χωρίς σχεδιασμό και πρόγραμμα.  Η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να παίζει με τις ζωές των κατοίκων της περιοχής, προχωρώντας σε ένα ''στοίχημα'', όπως χαρακτηριστικά προκύπτει από τις εισηγήσεις, με μόνους κερδισμένους τα συμφέροντα των εταιριών φυσικού αερίου και χαμένους όλους τους τους κατοίκους  της περιοχής. Να είναι όλοι βέβαιοι ότι, ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας δεν θα ανεχτεί να γίνει πειραματόζωο και μέρος του στοιχήματος της κυβέρνησης. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον».

Με εκτίμηση, 
Γραφείο Βουλευτή​
0 σχόλια: