70 χρόνια ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ


1950 – 2020: 70 χρόνια της ΕΡΤ Κοζάνης

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 1950 και η Δυτική Μακεδονία αποκτά τη δική της «φωνή» στο ραδιόφωνο.
«Εδώ Κοζάνη, ραδιοφωνικός σταθμός Ενόπλων Δυνάμεων Δυτικής Μακεδονίας. Εκπέμπομεν καθημερινώς επί βραχέων κυμάτων και επί μήκους κύματος 37,74 μέτρων ή συχνότητος 7950 χιλιοκύκλων ανά δευτερολέπτον». 
Αυτή είναι η πρώτη ιστορική εκφώνηση του ραδιοφωνικού σταθμού Ενόπλων Δυνάμεων Δυτικής Μακεδονίας, που ήταν ο προπομπός της σημερινής ΕΡΤ Κοζάνης, που αύριο Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 γιορτάζει τα 70 χρόνια, σχεδόν αδιάληπτης εκπομπής, πλέον από τις συχνότητες των FMαλλά και των νέων τεχνολογικών μέσων (Διαδίκτυο, Τηλεόραση).
Η ΕΡΤ Κοζάνης θα αφιερώσει την ημέρα αυτή στους ανθρώπους που πρωτοστάτησαν ώστε η «φωνή» της Δυτικής Μακεδονίας να παραμένει στους ραδιοφωνικούς δέκτες. Κατά τη διάρκεια των ενημερωτικών και των ψυχαγωγικών της εκπομπών της αυριανής ημέρας (Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020) οι ακροατές της ΕΡΤ Κοζάνης θα ακούσουν και πάλι τις «φωνές», που τους κράτησαν για δεκαετίες συντροφιά, μέσα από τα ειδικά αφιερώματα, ενώ θα παρουσιαστούν και δράσεις της, που σημάδεψαν την ιστορία του Ραδιοφωνικού Σταθμού.

1 σχόλιο:

  1. ΜΠΡΑΒΟΟΟ για την Ενημέρωση κ την έμμεση έτσι ΣΤΉΡΙΞΗ Σας στην ΕΡΑ μας, που Οφείλει να'ναι πάντα η ΦΩΝΉ ΤΟΥ ΛΑΟΎ ως Δημόσιος μηχανισμός!

    Ο Κοζανίτης συντοπίτης σας Σωφρόνης Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή