Γερμανικά κέικ με δαμάσκηνα !


Γλυκιά συνταγή από το site the 3 cooks !!
Ένα κέϊκ κατάλληλο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού που διανύουμε, γευστικό, φρουτένιο  και αρωματικό. Τα δαμάσκηνα με τη γλυκόξινη γεύση τους και τη ζουμερή σάρκα δημιουργούν ένα κέϊκ  που ισορροπεί ανάμεσα στο γλυκό  και το ξινό.

Υλικά που θα χρειαστούμε…
750  γρ.δαμάσκηνα
2/3 κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ.μέλι
2 κ.γλ.κανέλα
150 γρ.κρέμα γάλακτος

Μέθοδος εκτέλεσης…
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα δαμάσκηνα. Τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα δύο από τα τέσσερα αυγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα με μία σπάτουλα.  Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στη ζύμη.
Σε ένα ταψάκι ή σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ που έχουμε βουτυρώσει καλά απλώνουμε τη μισή ζύμη και στρώνουμε τη μισή ποσότητα από τα δαμάσκηνα. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη και απλώνουμε τα υπόλοιπα δαμάσκηνα.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα άλλα δύο αυγά, το μέλι και την κανέλα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με το μείγμα την επιφάνεια του κέϊκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C για 45-50 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Το σερβίρουμε αν θέλουμε με σαντιγί.

0 σχόλια: