Κριθαράκι με μανιτάρια !!



Μια συνταγή  όταν θέλουμε να φτιάξουμε κάτι γρήγορο και γευστικό, μόνο με ελάχιστα υλικά που υπάρχουν πάντα στο σπίτι. Ένα πιάτο εύκολο που μπορεί να αποτελέσει συνοδευτικό κρέατος αλλά και κυρίως πιάτο….

Υλικά που θα χρειαστούμε…
• 2 φλιτζάνια κριθαράκι μέτριο
• 100γρ. μανιτάρια άσπρα, σε λεπτές φέτες
• 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
• 1 κουτί ντομάτα κονκασέ(ή 2 ντομάτες κομμένες σε καρεδάκια)
• 4 φλιτζάνια ζεστό ζωμό από κοτόπουλο
• 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι
• 1 ματσάκι μαϊντανό
• κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη για το γαρνίρισμα(προαιρετικά)

Μέθοδος εκτέλεσης…

• Ζεσταίνουμε το λάδι  και σοτάρουμε  τα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά
• Προσθέτουμε και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά τα μανιτάρια  .
• Στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά (να θωρακιστεί καλά έτσι ώστε να μείνει σπυρωτό)
• Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
• Προσθέτουμε την ντομάτα, τον ζεστό ζωμό, αλάτι και πιπέρι
• Σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 13-15 λεπτά(δεν περιμένουμε να πιει όλο το υγρό)
•  Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα ή πυρέξ.
• Προσθέτουμε το τυρί και το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

0 σχόλια: