Δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας

 
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, η ανοιχτή ενημερωτική συγκέντρωση για τον καθορισμό των ενεργειών που θα πρέπει να γίνουν ενάντια στην παύση λειτουργίας του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Άργους Ορεστικού.
Το «παρών» έδωσαν η βουλευτής ΝΔ του Νομού, Μαρία Αντωνίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς, Χαράλαμπος Καραταγλίδης, ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους Ορεστικού, εκπρόσωποι γουνοποιητικών επιχειρήσεων, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καστοριάς, Στέργιος Αδάμ, σύλλογοι και απλοί πολίτες, ενώ επιστολές διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας απηύθυναν η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπία Τελιγιορίδου και το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς.
Με τη σύμφωνη γνώμη όλων αποφασίστηκε η δυναμική, ενιαία και συντονισμένη αντίδραση του Δήμου και των δημοτών του και η εξάντληση κάθε μέσου και τρόπου προκειμένου να αποτραπούν ενέργειες που στρέφονται ενάντια την τοπική ανάπτυξη.
Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε κλιμάκωση των παρακάτω κινητοποιήσεων:
- ανάρτηση πανό σε διάφορα σημεία της πόλης
- γενικευμένη αντίδραση μέσω των social media
- κατάληψη του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας
- κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων ως ένδειξη διαμαρτυρίας
παραστάσεις διαμαρτυρίας σε πολιτικούς φορείς
- καθολική διακοπή πάσης φύσεως συνεργασίας με την Τράπεζα 
Για την καλύτερη οργάνωση των αντιδράσεων συγκροτήθηκε πενταμελής συντονιστική επιτροπήπου θα μεριμνήσει για όλες τις απαραίτητες ενέργειες.
0 σχόλια: