Γλυκό του κουταλιού κεράσι !!

Αρχές Ιουνίου και τα κεράσια βρίσκονται πλέον σε αφθονία. Ευκαιρία λοιπόν να φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού κεράσι τραγανό και με ζωηρό κόκκινο χρώμα.

Υλικά που θα χρειαστούμε…
2 κιλά τραγανά κεράσια
1 ½ κιλό ζάχαρη
χυμό από ένα λεμόνι
½ φλ.τς.νερό
1 βανίλια

Μέθοδος εκτέλεσης…
Πλένουμε καλά τα  κεράσια .Αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο πάνω από μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο για να πέφτουν οι ζωμοί των κερασιών μέσα.
Βάζουμε στην κατσαρόλα με τους ζωμούς, καθαρισμένα κεράσια εναλλάξ με ζάχαρη σε στρώσεις. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη για ένα  βράδυ για να κατεβάσουν τα κεράσια τους χυμούς τους.
Την επόμενη μέρα τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάρει βράση ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως καλυμμένο με μία πετσέτα.
Μόλις κρυώσει ξαναβράζουμε το γλυκό για 10 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Κατεβάζουμε το γλυκό από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το τοποθετήσουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

0 σχόλια: