Τιμή στους πεςόντες στη μάχη της Οσνίτσανης


Το ετήσιο Μνημόσυνο για τους πεσόντες Μακεδονομάχους στη Μάχη της Οσνίτσανης τελέστηκε στην κεντρική πλατεία της Δαμασκηνιάς, παρουσία των αρχών του τόπου, του Δημάρχου Βοΐου Δημητρίου Λαμπρόπουλου, του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νομού Κοζάνης Γιάννη Θεοφύλακτουτου Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Υγείας και Κοινωνικής Συνοχής Ηλία Κάτανα, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Δαμασκηνιάς Παύλου Τζάνα, Δημοτικών Συμβούλων, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών, Συλλόγων και αρκετού κόσμου.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ.Αθανασίου και επιμνημόσυνη δέηση στο Ανδριάντα του ανώνυμου Μακεδονομάχου και στις προτομές του Καπετάν Βάρδα και του Καπετάν Λίτσα και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων .
Στην ιστορικότητα της μάχης αναφέρθηκε στο λόγο της η ομιλήτρια, εκπαιδευτικός κ.Τζιμίρη Βασιλική, η οποία τόνισε την σπουδαιότητα των γεγονότων αλλά και τον συνεχή αγώνα που θα πρέπει να δώσει ο καθένας μας προσωπικά για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές την παρακαταθήκη που με αγώνες μας άφησαν οι πρόγονοι μας.
Ακολούθησαν χορευτικές εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς από τον Μορφωτικό -Πολιτιστικό Σύλλογο Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου».
Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τον Μορφωτικό -Πολιτιστικό Σύλλογο Σιάτιστας Μαρκίδες Πούλιου, τα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου για τη συμμετοχή τους και όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.0 σχόλια: