Μους μαύρης σοκολάτας με κράμπλ αμυγδάλου !




Υλικά που θα χρειαστούμε…
Για τη μους
250 ml γάλα
340 γρ.μαύρη σοκολάτα
500 ml κρέμα γάλακτος
7 γρ.φύλλα ζελατίνης

Για το κραμπλ αμυγδάλου
100 γρ.βούτυρο σε κύβους
150 γρ.αλεύρι
100 γρ.καστανή ζάχαρη
50 γρ.αμύγδαλο τριμμένο

Μέθοδος εκτέλεσης…
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να πάρει μια βράση. Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ και παράλληλα μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό.
Στη συνέχεια στραγγίζουμε καλά τη ζελατίνη και τη διαλύουμε σε λίγο ζεστό γάλα. Ρίχνουμε το γάλα μέσα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα ομοιγενές μείγμα. Προσθέτουμε και  το γάλα με τη ζελατίνη και ανακατεύουμε . Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα σε σαντιγί και στη συνέχεια την ενσωματώνουμε στη λιωμένη σοκολάτα. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει για 2-3 ώρες πριν σερβίρουμε.
Για το κραμπλ βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο. Ξεκινάμε να τρίβουμε μεταξύ τους τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα σα βρεγμένη άμμος. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το τριμμένο αμύγδαλο και συνεχίζουμε ανακατεύοντας και πιέζοντας μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε τριφτή ζύμη .Απλώνουμε τη ζύμη σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόχαρτο και ψήνουμε στους 180 ο C για 15-20 λεπτά.
Σερβίρουμε τη μους σε ποτήρια της αρεσκείας μας και γαρνίρουμε με το κραμπλ.
.

0 σχόλια: