Tips για το βάψιμο των πασχαλινών αβγών !!

Κόκκινα,  κίτρινα, μπλε, πράσινα ,όποιο  χρώμα και αν επιλέξετε οι συμβουλές που σας δίνουμε  θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τα πιο εντυπωσιακά αβγά το φετεινό Πάσχα.

Επιλογή αβγών
Αρχικά επιλέγετε φρέσκα και γερά αβγά .Τα πλένετε καλά με κρύο νερό και τα σκουπίζετε  με ένα πανάκι που έχετε προηγουμένως ραντίσει με ξύδι.

Βράσιμο αβγών
Πριν βράσετε τα αβγά σας πρέπει να τα έχετε βγάλει από το ψυγείο 24 ώρες πριν, έτσι ώστε να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου . Στρώνετε σε μια κατσαρόλα μια μικρή πετσέτα και τη γεμίζετε με κρύο νερό. Βάζετε τα αβγά σε μονή στρώση και τα αφήνετε να βράσουν για 10-15 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους ). Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για όσες δόσεις χρειάζεται για να βράσουν τα αβγά που θέλετε.

Βάψιμο αβγών
Προτιμάτε τις βαφές που διαλύονται σε κρύο νερό και δεν χρειάζεται να βράζετε μέσα σε αυτές τα αβγά σας. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της βαφής. Συνήθως τα αφήνετε για 3-4 λεπτά και τα βγάζετε από τη βαφή. Τα αφήνετε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί. Για να τα γυαλίσετε , ρίχνετε σε ένα πανάκι λίγο ελαιόλαδο και περνάτε με αυτό ένα ένα τα αβγά
Εμείς επιλέξαμε τις βαφές ΜΠΑΓΚΑΤΖΟΥΝΗΣ για τα πασχαλινά αβγά μας και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό!!!

0 σχόλια: