Απαραίτητη κρίνεται η μείωση των φορολογικών συντελεστών

Συνάντηση με το πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνο Κόλλια είχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, Νίκος Σαρρής στο περιθώριοτης εκδήλωσης «Φορολογική και ασφαλιστική επικαιρότητα – Ρύθμιση Χρεών και Φυσικών Προσώπων και Επιχειρήσεων» που διοργάνωσε το 5ο Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου.
Τα ζητήματα της φορολογίας, τα προβλήματα του κλάδου των λογιστών, η ρύθμιση οφειλών, καθώς και εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών ήταν τα βασικά θέματα της συζήτησης, στην οποία έδωσε το «παρών» και  ο γνωστός φοροτεχνικός και κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, Ευάγγελος Αμπελιώτης. 
Ο κ. Κόλλιας αναφερόμενος στην υψηλή φορολογία υπογράμμισε πως «πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε μείωση φορολογικών συντελεστών για να ανασάνουν οι επιχειρήσεις», ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης επεσήμανε πως « είναι κοινός τόπος πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για όλους τους κλάδους όσον αφορά το θέμα της φορολογίας και κρίνεται επιβεβλημένο να αλλάξει. Προσωπικά ως επικεφαλής του επιμελητηρίου έχω πραγματοποιήσει πολλές φορές επισκέψεις σε αξιωματούχους και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, ενώ έχω αποστείλει και υπομνήματα ασκώντας πίεση για αυτό το ζήτημα».  Και οι δύο συμφώνησαν πως κρίνεται απαραίτητη η  μείωση των φορολογικών συντελεστών ώστε να δοθεί μία «ανάσα» στις επιχειρήσεις. 


0 σχόλια: