Γέμισε παιδικές φωνές ηΔημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Χαρούμενες παιδικές φωνές γέμισε επί τέσσερις μέρες το Αμφιθέατρο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, χάρη στα παιδιά των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Κοζάνης που συμμετείχαν στο 1ο Φεστιβάλ Αφήγησης με τίτλο “Διαβάζω και μιλάω για ένα βιβλίο”. 
Τα παιδιά διάφορων σχολείων, όλων των τάξεων, με την καθοδήγηση και τη συνδρομή των δασκάλων τους δούλεψαν επί μέρες και πέτυχαν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 
Αφηγήθηκαν το παραμύθι που διάλεξαν, με μοναδικό και ιδιαίτερα ζωντανό τρόπο, συνδυάζοντας το με μουσική, τραγούδι και χορό, στήνοντας ακόμα και θεατρικά δρώμενα, που είχαν σχεδόν τα πάντα, ακόμα και σκηνικά και κοστούμια! 
Το Φεστιβάλ ξεκίνησε την Τρίτη 2 Απριλίου, την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου. Συμμετείχαν πάνω από 300 παιδιά.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη δασκάλα και συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Ελένη Κριτσιβέλα, η οποία με πολύ όμορφο και παραστατικό τρόπο παρουσίασε στα παιδιά το παραμύθι της “Στο δάσος ξανά”, ένα όμορφο οικολογικό παραμύθι. 
Το   1ο Φεστιβάλ Αφήγησης διοργάνωσε η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης και το αρμόδιο τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων. 
Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ στο Φουαγιέ της Βιβλιοθήκης υπήρχε έκθεση των έργων που ετοίμασαν μαθητές του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Κοζάνης, με θέμα δημιουργώ το δικό μου βιβλίο.    0 σχόλια: