Πασχαλινά κουλουράκια !

Κλασσικά κουλουράκια με έντονη γεύση βουτύρου και άρωμα πορτοκαλιού.  Αφράτα και ταυτόχρονα τραγανά.  Δεν πρέπει να λείψουν  από τις πασχαλινές σας δημιουργίες

Υλικά που θα χρειαστούμε…
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. ζάχαρη άχνη
80 γρ.βούτυρο αγελάδος
½ κ.γλ.μπέικιν
75 γρ.γάλα πλήρες
1 αβγό +1 επιπλέον για την επάλειψη
1 βανίλια
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Μέθοδος εκτέλεσης…
Βάζουμε όλα τα υλικά,  εκτός από το αβγό της επάλειψης , σε ένα μεγάλο μπολ  ή στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε καλά  με τα χέρια ή  με  το γάντζο του μίξερ, ώσπου να προκύψει ένα ομοιογενές ζυμάρι. Τυλίγουμε τη ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Κόβουμε μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθουμε μακρόστενα μπαστούνια . Τα διπλώνουμε στη μέση , τα στρίβουμε σε πλεξούδα και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα,  αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους .
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ο C. Χτυπάμε το αβγό μαζί με 1 κουταλιά της σούπας νερό και αλείφουμε την επιφάνειά τους .Ψήνουμε για 20 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν.

0 σχόλια: