Ομιλητής στο 7ο smart Cities ο Λευτέρης Ιωαννίδης


Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης  Ιωαννίδης ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές του 7oυ Smart Cities Conference 2019, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαρτίου 2019, στο  Ίδρυμα Ευγενίδου.
Μια εκδήλωση πανελλήνιας εμβέλειας, που είχε ως στόχο  να φέρει σε επαφή τους εκπροσώπους του Δημόσιου Τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τους τεχνολογικούς φορείς που χαράσσουν τον δρόμο για τη μετάβαση μιας πόλης σε «ευφυή».
O Δήμαρχος Κοζάνης παρουσίασε τις δράσεις και πρωτοβουλίες του Δήμου Κοζάνης και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών με παραδείγματα όπως:
- Την  εισαγωγή νέου  Ηλεκτρονικού Προγράμματος Οικονομικής Διαχείρισης, με άμεσα αποτελέσματα στην εξοικονόμηση πόρων και  την ταχύτερη πληρωμή των προμηθευτών.
- Τη νέα εφαρμογή GIS του Δήμου Κοζάνης και τις μεγάλες δυνατότητες που δημιουργεί.
-Τη νέα λειτουργία της Γραμμής του Δημότη, που σύντομα θα παρουσιαστεί.
- Την ψηφιακή καταγραφή του δημοτικού φωτισμού.
Tην εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης και ρύθμισης της φωτεινής ροής (dimming)με στόχο την  Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δημοτικό Φωτισμό  έως 40% ετησίως. Διαχείριση περίπου 1.000 φωτιστικών σημείων.
- Την ηλεκτρονική καταγραφή κίνησης οχημάτων.
- Την ενσωμάτωση της ηλεκτροκίνησης στις μεταφορές του Δήμου Κοζάνης με την προμήθεια 3 e- GOLF και την κατασκευή αυτόνομου ηλιακού σταθμού φόρτισής τους.
-Την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.
- Την Πλατφόρμα ηλεκτρονικής καταγραφής καταναλώσεων ενέργειας Δήμου Κοζάνης.
- Τη δημιουργία Σημείων ελεύθερης Πρόσβασης στο Διαδίκτυο.
- Την βελτίωση του INTRANET του Δήμου Κοζάνης.
- Τη χρήση ψηφιακών πιστοποιητικών.
- Τη χρήση  νέων τεχνολογιών στην διαχείριση των απορριμμάτων.
- Τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Προγραμμά STARDUST https://stardustproject.eu(Ολοκληρωμένα Αστικά Μοντέλα για Ευφυείς Πόλεις - Holistic and Integrated Urban Models for Smart Cities) ώστε να αναπτυχθούν συνέργειες θα οδηγήσουν στην υλοποίηση μελετών και έργων που θα τις καταστήσουν έξυπνες και περιβαλλοντικά βιώσιμες. 
- Την αναβάθμιση της διαδικτυακής πύλης του Δήμου Κοζάνης, που πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί.0 σχόλια: