Κροκέτες. Πατάτας !!









Κροκέτες πατάτας με τραγανή κρούστα ψωμιού και παρμεζάνας!!!
Υπάρχουν φορές που θέλουμε ένα γρήγορο και εύκολο σνακ για μας και τα παιδιά  μας. Η σημερινή συνταγή είναι αυτό ακριβώς. Τραγανές κροκέτες που απλά λιώνουν στο στόμα με λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας.

Υλικά που θα χρειαστούμε…
750 γρ. πατάτες
3 κρόκους αυγών
2 κ.σ.βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το πανάρισμα…
100 γρ.αλεύρι
1 αυγό
1 φλ.τς.τριμμένο ψωμί
½ φλ.τς. τριμμένη παρμεζάνα

Μέθοδος εκτέλεσης…
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, αφού προηγουμένως τις έχουμε καθαρίσει. Όταν βράσουν τις σουρώνουμε και τις κάνουμε πουρέ πριν κρυώσουν. Βάζουμε την κατσαρόλα με τον πουρέ πάνω στη φωτιά για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το  μοσχοκάρυδο, τους κρόκους αυγών και το βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να ενωθούν  τα υλικά μεταξύ τους. Αφήνουμε το  μείγμα στο ψυγείο για 1  ώρα. Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια και τα αλευρώνουμε. Στη συνέχεια τα βουτάμε στο αυγό , το οποίο έχουμε χτυπήσει   με λίγο νερό. Τέλος περνάμε τις κροκέτες από το μείγμα του ψωμιού και της παρμεζάνας.  Στο στάδιο αυτό μπορούμε να διατηρήσουμε  τις κροκέτες  στην κατάψυξη. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε να κρυώσουν πριν τις σερβίρουμε.

0 σχόλια: