Το γλυκό της εβδομάδας

Συνταγή από το site μαγειρικής  (the  3 cooks )
Μιλφέιγ με αφράτη κρέμα!!!
Κανείς δε γνωρίζει με ακρίβεια ποιος εφηύρε το mille feuille το όνομα του οποίου σημαίνει «χίλια φύλλα". Πολλοί υποστηρίζουν ότι το μιλφέιγ δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από τον Γάλλο μάγειρα Φρανσουά Πιερ ντε Λα Βαλέν ο οποίος το συμπεριέλαβε στο βιβλίο του που εκδόθηκε το 1651 με τίτλο «Γάλλος Μάγειρας". Από τότε και ως σήμερα το μιλφέιγ έγινε γνωστό σε διάφορες χώρες του κόσμου με αρκετές παραλλαγές.

Υλικά που θα χρειαστούμε…
1 φύλλο σφολιάτας
1 lt γάλα
1 1/3 φλ.τς.ζάχαρη
1 1/3 φλ.τς.αλεύρι
2 κ.σ.βούτυρο αγελάδος
4 αυγά
2 φλ.τς.κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
εκχύλισμα βανίλιας
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Μέθοδος εκτέλεσης…
Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα. Απλώνουμε τη σφολιάτα, την τρυπάμε με πιρούνι παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 ο C στον αέρα για 10 λεπτά. Βγάζουμε τη σφολιάτα από το φούρνο και την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Πατάμε τη σφολιάτα να ξεφουσκώνει και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170 ο C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε τη σφολιάτα να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα ως εξής: βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ½ από το γάλα να ζεσταθεί. Σε ένα μπολ χτυπάμε  τα αυγά,τη ζάχαρη, το αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα. Λίγο λίγο και πάντα ανακατεύοντας με το σύρμα προσθέτουμε το μείγμα των χτυπημένων αυγών στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας για να λιώσει όσο είναι ζεστή. Ανακατεύουμε με σύρμα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη κολλώντας την στην επιφάνειά της κρέμας για να μην πιάσει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος  σε παχύρευστη μορφή. Ξαναχτυπάμε την κρέμα βανίλιας με σύρμα ή μίξερ χειρός για να αφρατέψει και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Κόβουμε την ψημένη σφολιάτα κατά μήκος σε 3 ίσα μέρη. Βάζουμε σε πιατέλα το πρώτο φύλλο, απλώνουμε το ½  της κρέμας, βάζουμε το δεύτερο  και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Τέλος καλύπτουμε με το τρίτο φύλλο σφολιάτας και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.

0 σχόλια: