Το Νέο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας


Είμαστε πολύ κοντά, στην επιτυχή κατάληξη μιας σημαντικής αλλαγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μιας αλλαγής που αποτελεί έκπληξη για τη Δυτική  Μακεδονία. Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις 14 μηνών περίπου, οι οποίες δεν διεξήχθησαν πάντοτε και με τον "ευγενέστερο" τρόπο, φθάνουμε σε κάτι που πριν ένα χρόνο φάνταζε αδιανόητο, απρόσιτο και ακατόρθωτο, στη δημιουργία του Νέου Πανεπιστημίου, ισοδύναμου με τα μεγάλα Πανεπιστήμια της χώρας  από άποψη αριθμού και αντικειμένου, των τμημάτων .
Τις φάσεις αυτής της διαδικασίας την παρακολουθήσαμε "στενά" είναι  όλα καταγεγραμμένα, από το τι προγραμματίζονταν και ξεκινούσε από ένα μικρό ΑΕΙ και ποιός αντιδρούσε σ' αυτό, οι θέσεις που έπαιρναν οι πολιτικοί της περιοχής μας, αλλά και οι εξελίξεις στο σχεδιασμό του πανεπιστημίου.
Θυμόμαστε την απόρριψη της πρότασης του Υπουργείου Παιδείας για 19 τμήματα από τον Πρύτανη του ΤΕΙ Στέργιο Γκανάτσιο τον Ιούνιο του 2018, την προσπάθεια επαναπροσέγγισης τον περασμένο Νοέμβριο, το νέο μεγάλο κενό μέχρι τα μέσα  Γενάρη και την οριστική θετική κατάληξη του, πριν από μια εβδομάδα όταν από το Υπουργείο ανακοινώθηκε το νέο ΑΕΙ το οποίο είναι σχεδόν αυτούσιο όπως ζητήθηκε από τους δύο Πρυτάνεις, Στέργιο Γκανάτσιο και Αντώνη Τουρλιδάκη , οι οποίοι στην αρχή είχαν κάποιες αντιρρήσεις αλλά γρήγορα συμφώνησαν.
´Ετσι φθάνουμε σήμερα να συζητάμε για ένα πανεπιστήμιο της τάξεως των 25 τμημάτων που πριν ένα χρόνο ούτε καν το φανταζόμασταν !!
Αλήθεια γιατί πετύχαμε στο θέμα του πανεπιστημίου ;;
Απάντηση υπάρχει ... γιατί υπήρξε θέληση απ' όλες τις πλευρές διάθεση και η απαραίτητη προεργασία.
Η χαρά όλων μας μεγάλη  ... Αλλά ...!!

0 σχόλια: