Η Παρέμβαση γιόρτασε τα 35 χρόνια της


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την η εκδήλωση για τα 35 χρόνια κυκλοφορίας του περιοδικού Παρέμβαση, στον ΙΑΝΟ της Αθήνας. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν διακεκριμένοι άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού, μεταξύ των οποίων ο συγγραφέας κ. Βασίλης Βασιλικός, ο ποιητής κ. Τίτος Πατρίκιος, ο κριτικός λογοτεχνίας κ. Αλέξης Ζήρας, ο κριτικός λογοτεχνίας κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος και ο κ. Γιώργος Χουλιάρας, Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό. Χαιρετισμό, επίσης,  απηύθυνε ο πρώην Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Π. Κουκουλόπουλος. Για το περιοδικό μίλησαν ο Β. Π. Καραγιάννης, εκδότης της Παρέμβασης και ο Γιάννης Καραχισαρίδης, σκηνοθέτης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση του νέου βιβλίου του Β.Π.Καραγιάννη με τίτλο «Ενωμένα μυστικά» (εκδ. Γαβριηλίδης) από τον συγγραφέα Πάνο Σταθόγιαννη.
Στις αναγνώσεις ήταν η ηθοποιός Αιμιλία Υψηλάντη και στη μουσική ο πιανίστας Παναγιώτης Τροχόπουλος.
Την εκδήλωση παρουσίασε η συγγραφέας και συνεκδότρια του περιοδικού, Δήμητρα Β. Καραγιάννη.
***
Το λογοτεχνικό περιοδικό «Παρέμβαση», από το 1984 μέχρι σήμερα, σταθερός πρεσβευτής των γραμμάτων και της λογοτεχνίας, είναι ένα από τα μακροβιότερα λογοτεχνικά περιοδικά της ελληνικής περιφέρειας, με σημαντική πορεία στην πνευματική παραγωγή της Κοζάνης, της Δυτικής Μακεδονίας και της χώρας. Μετράει 190 τεύχη και έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες εκδηλώσεις πνευματικού ενδιαφέροντος στην Κοζάνη, σε όλη την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο. Έχει εκδώσει πάνω από 50 βιβλία. Το 2014 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για την προσφορά του στην Νεοελληνική Λογοτεχνία.        
0 σχόλια: