Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019


Εκλογές - 2019.  Δημοσιεύθηκαν  6 Αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών για τον καθορισμό των βασικών χαρακτηριστικών των εκλογικών ειδών που θα χρησιμοποιηθούν το Μάιο στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές και στις Ευρωεκλογές.

Με αυτές προκύπτει, για παράδειγμα, ο τρόπος διάκρισης των φακέλων που θα πρέπει να ρίξουμε σε κάθε μία από τις 4 κάλπες που θα έχουμε μπροστά μας. 
Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι φάκελοι θα έχουν ίδιες διαστάσεις (16 x 9,5), ίδια λευκή απόχρωση χαρτιού, αλλά θα φέρουν με την ίδια “βαθύ μπλε” απόχρωση διαφορετικά γράμματα.  
Ο φάκελος των περιφερειακών εκλογών θα αναγράφει το γράμμα “Π”.  Εκείνος για την ανάδειξη Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων το γράμμα “Δ”, ενώ ο φάκελος για την ανάδειξη Συμβούλων και Προέδρων Κοινοτήτων το γράμμα “Κ”.
Για τις ευρωεκλογές ο φάκελος θα είναι ίδιων διαστάσεων, αλλά απόχρωσης “ανοικτού σιέλ”

Επιπλέον, ο Αλέξης Χαρίτσης όρισε τα γνωρίσματα των 4 διαφορετικών εκλογικών σάκων όπου η Εφορευτική Επιτροπή θα κλείσει το εκλογικό υλικό κάθε μίας εκ των 4 ψηφοφοριών.
Και οι 4 σάκοι θα είναι λευκής απόχρωσης, αλλά θα έχουν τυπωμένα στην εξωτερική πλευρά κεφαλαία γράμματα ως εξής: 
(α) με μαύρη απόχρωση “Δημοτικές Εκλογές”, (β) με μαύρη απόχρωση “Κοινοτικές Εκλογές”, (γ) με “θαλασσιά” απόχρωση “Περιφερειακές Εκλογές” και (δ) με καφέ απόχρωση “Εκλογές Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2019

Αναλυτικότερα, εκδόθηκαν οι κάτωθι έξι Υπουργικές Αποφάσεις, το πλήρες κείμενο των οποίων είναι διαθέσιμο ΕΔΩ
Ι) αριθμ. πρωτ. 6018: Καθορισμός διακριτικού γνωρίσματος των εκλογικών σάκων που χρησιμοποιούνται στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
ΙΙ) 6009: Καθορισμός διαστάσεων λευκών ψηφοδελτίων που χρησιμοποιούνται κατά την ψηφοφορία για την εκλογή των δημοτικών και περιφερειακών Αρχών
ΙΙΙ) 6026: Καθορισμός διαστάσεων και ειδικού έντυπου γνωρίσματος των εκλογικών φακέλων που χρησιμοποιούνται για τις περιφερειακές εκλογές.
IV6033: Καθορισμός ειδικού γνωρίσματος και λοιπών χαρακτηριστικών των σάκων, στους οποίους κλείνεται το υλικό της ψηφοφορίας κατά την εκλογή των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
V6030: Καθορισμός απόχρωσης χαρτιού, διαστάσεων ψηφοδελτίωνλευκών ψηφοδελτίων και εκλογικών φακέλων που θα χρησιμοποιηθούν στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Μαΐου 2019.
VI6022: Καθορισμός διαστάσεων και ειδικού έντυπου γνωρίσματος των εκλογικών φακέλων που χρησιμοποιούνται για την ανάδειξη Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων καθώς και την ανάδειξη Συμβούλων και Προέδρων Κοινοτήτων.
Πηγή airetos.gr

0 σχόλια: