Ταρτάκια με κρέμα πορτοκαλιού !

Αν δεν καταφέρατε να καταναλώσετε όλα τα μελομακάρονα των γιορτών υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να τα αξιοποιήσετε. Φτιάξτε τα ταρτάκια που σας προτείνουμε.

Υλικά που θα χρειαστούμε …
10-12 μελομακάρονα
2 ½ φλ. τσ. γάλα
4 κ.σ. ζάχαρη
3 κ. σ. αλεύρι
2 αυγά
40 γρ.βούτυρο
ξύσμα πορτοκαλιού

Μέθοδος εκτέλεσης…
Αρχικά θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα στο μπλέντερ και γεμίζουμε 12 θήκες από ένα ταψάκι για μάφινς. Ψήνουμε στους 180 ο C για 10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο τα ταρτάκια και αφήνουμε να κρυώσουν. 
Ετοιμάζουμε την κρέμα πορτοκαλιού ως εξής: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα δύο φλιτζάνια γάλα με τη ζάχαρη να πάρουν μία βράση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το υπόλοιπο γάλα και τα αυγά.  Ρίχνουμε λίγο από το ζεστό γάλα στο μείγμα μας και στη συνέχεια το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε καλά ώσπου να πήξει η κρέμα. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το βούτυρο και ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν στο μείγμα. Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και την καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα. Όταν κρυώσει γεμίζουμε τα ταρτάκια και σερβίρουμε.

0 σχόλια: