Μανιταρόσουπα βελουτέ !!


Οι χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών που μας κρατούν κλεισμένους στο  σπίτι, είναι μια καλή ευκαιρία για να απολαύσουμε μια αχνιστή σούπα με μανιτάρια. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα αντί για κρέμα γάλακτος και να πετύχουμε την ίδια βελούδινη υφή.

Υλικά που θα χρειαστούμε…
1 κιλό μανιτάρια
1 lt. γάλα
100 γρ. λευκό κρασί
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
λίγο σκόρδο
αλάτι
πιπέρι

Μέθοδος εκτέλεσης...
Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για μερικά λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το γάλα στην κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 30-40  λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
Μόλις η σούπα είναι έτοιμη αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Χτυπάμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε νερό στην περίπτωση που τη θέλουμε πιο αραιή. Προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται και σερβίρουμε.

0 σχόλια: