Μ.Παπαδόπουλος. Ας είναι Αιωνία η μνήμη του !

Ο σεμνός Ιεράρχης και γνησίως πνευματικός άνθρωπος, Ο Μητροπολίτης Σισανίουκαι Σιατίστης Παύλος δεν είναι πια μαζί μας. Αυτή η σπουδαία εκκλησιαστική προσωπικότητα, ο Σιατίστης Παύλος, που διαδέχτηκε τον μακαριστό και αξιοσέβαστο Αντώνιο Κόμπο, επιβεβαίωσε την τύχη , την τιμή και την ζηλευτή παράδοση της επαρχίας Σισανίου-Σιατίστης και του Δήμου Βοϊου να ποιμαίνονταιαπό πολυτάλαντους και ευρυμαθείς εκκλησιαστικούς άνδρες.

Ο Σιατίστης Παύλος (Ιωάννου) ήρθε από το νησί του, την Εύβοια, μεταφέροντας την ευλογία του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη, ηγουμένου τότε στην Ιερά Μονή Οσίου Δαβίδ.Ήρθε έχοντας υπηρετήσει τη Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας μας στον ευαίσθητο τομέα της Νεότητας. Έζησε κοντά μας με αγάπη και ταπείνωση. Δίδασκε με τον λόγο του και με τις πράξεις του. Ήταν για όλους μας ο πατέρας Παύλος. Ορθόδοξος Κληρικός, Θεολόγος, δάσκαλος και πάνω από όλα Άνθρωπος!

Αγωνίσθηκε με επιχειρηματα νηφάλια και με ιστορική τεκμηρίωση για το εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας. Έγραφε ο ίδιος “…εάν αφήναμε τους ιστορικούς και τους γλωσσολόγους θα είχαν λύσει το πρόβλημα σε ένα πρωϊνό. Δεν υπάρχει μακεδονική Εθνότητα, ουδέποτε υπήρξε Μακεδονικό κράτος, ουδέποτε υπήρξε μακεδονική γλώσσα.”

Ιδιαίτερη τιμή και προίκα μου η γνωριμία μαζί του.

Του αείμνηστου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου ας είναι Αιωνία η Μνήμη!

0 σχόλια: