Τα 35 χρόνια κυκλοφορίας του γιορτάζει το λογοτεχνικό περιοδικό Παρέμβαση


Η Παρέμβαση γιορτάζει τα 35 χρόνια της σε Κοζάνη, Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 Το 2019 το λογοτεχνικό περιοδικό «Παρέμβαση» κλείνει 35 χρόνια κυκλοφορίας. Από το 1984 μέχρι σήμερα, σταθερός πρεσβευτής των γραμμάτων και της λογοτεχνίας, είναι ένα από τα μακροβιότερα λογοτεχνικά περιοδικά της ελληνικής περιφέρειας, με σημαντική πορεία στην πνευματική παραγωγή της Κοζάνης, της Δυτικής Μακεδονίας και της χώρας. Μετράει 190 τεύχη και έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες εκδηλώσεις πνευματικού ενδιαφέροντος στην Κοζάνη, σε όλη την Ελλάδα,αλλά και την Κύπρο. Έχει εκδώσει πάνω από 50 βιβλία. Το 2014 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για την προσφορά του στην Νεοελληνική Λογοτεχνία.        

Η Παρέμβαση, γιορτάζοντας τα 35 χρόνια της, θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα τρεις μεγάλες εκδηλώσεις σε Αθήνα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη, με εναρκτήρια την εκδήλωση της Αθήνας.

***

    Στις 28 Ιανουαρίου 2019, ώρα 6 μ.μ., το περιοδικό «Παρέμβαση» γιορτάζει στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24, Αθήνα) τα 35 χρόνια κυκλοφορίας του και κάνει μια αναδρομή στην ιστορία του, στα γράμματα και τον πολιτισμό, όπως αυτά εκφράστηκαν μέσα από τις σελίδες του όλα αυτά τα χρόνια. Διακεκριμένοι άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Βασίλης Βασιλικός, Τίτος Πατρίκιος, Αλέξης Ζήρας, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Γιώργος Χουλιάρας (Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων)θα απευθύνουν χαιρετισμόΓια το περιοδικό θα μιλήσουν ο Β. Π. Καραγιάννης, εκδότης της Παρέμβασης και ο Γιάννης Καραχισαρίδης, σκηνοθέτης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση του νέου βιβλίου του Β.Π.Καραγιάννη με τίτλο «Ενωμένα μυστικά» (εκδ. Γαβριηλίδης) από τον συγγραφέα Πάνο Σταθόγιαννη.

Διαβάζει η ηθοποιός Αιμιλία Υψηλάντη.

Στο πιάνο ο Παναγιώτης Τροχόπουλος, ένας από τους σημαντικούς πιανίστες της νέας γενιάς και της διεθνούς σκηνής.

Την εκδήλωση παρουσιάζει η συγγραφέας και συνεκδότρια του περιοδικού, Δήμητρα Β. Καραγιάννη.

 

 

https://paremvasiculture.wordpress.com/

https://www.facebook.com/paremvasikozani/

0 σχόλια: