Βουτυρένια αστεράκια !


Χριστούγεννα σημαίνει αναμνήσεις και κυρίως μυρωδιές και γεύσεις …..
Και τι πιο έντονο από τη γεύση βουτύρου…..!!
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για μπισκότα βουτύρου ,  που λιώνουν στο στόμα!! Θα τα λατρέψετε!!!

 Υλικά που θα χρειαστούμε…
• 1 βούτυρο αγελάδος 250γρ.
• 200 γρ. ζάχαρη άχνη
• 2 αυγά
• 2 κ.γ μπέικιν 
• 2 βανίλιες
• Λίγη μαρμελάδα της αρεσκείας μας (κεράσι, φράουλα κ.λ.π)
• 550 – 600γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο

Μέθοδος εκτέλεσης…
• Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου) να αφρατέψει
• Ρίχνουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα
• Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες και το μπέικιν
• Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και δουλεύουμε με το χέρι, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. 
• Σε μια επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε φύλο και κόβουμε με κουπ πατ αστεράκια
• Με την άκρη μιας ξύλινης κουτάλας κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα στο κέντρο και το γεμίζουμε με ελάχιστη μαρμελάδα
• Τα βάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς C,για 10’.

Tips
• Τα μπισκότα μπορεί όταν τα βγάλουμε να είναι μαλακά. Δεν χρειάζονται επιπλέον χρόνο γιατί ας μην ξεχνάμε ότι συνεχίζουν να ψήνονται μέχρι να παγώσουν τελείως.
• Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν  και μη τα στοιβάζετε ή τα βάζετε σε βάζο μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

0 σχόλια: