Το ευχαριστώ του Υπουργού Α. Ξανθού στους εργαζόμενους των δομών υγείας !

Με την παράδοση ενός ασθενοφόρου, στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Λευκώνα του Δήμου Πρεσπών, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, σε μονάδες υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. 
Σε δηλώσεις του ο Υπουργός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Υπουργείου για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της ακριτικής Φλώρινας. Δεν αρκεί μόνο να υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές, το ανθρώπινο δυναμικό είναι εκείνο που δίνει "ζωή"στηρίζοντας τις δομές υγείας σημείωσε. 
Ευχαρίστησε παράλληλα τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, για τη στήριξη της Περιφέρειας με το πόσο των 4εκ. Ευρώ ( 3,5 από το ΕΣΠΑ και 500.000 Ευρώ από τον τοπικό πόρο ) για έργα υποδομών και την οικονομική ενίσχυση των επικουρικών γιατρών,με 500 ευρώ μηνιαίως , μια προσπάθεια που έτρεξε και υλοποίησε με τον Περιφερειάρχη ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Υγείας νυν εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα ΕΣΠΑ Σταύρος Γιαννακίδης..
Νωρίτερα στην διάρκεια εκδήλωσης στο Νοσοκομείο της Φλώρινας, ο Υπουργός βράβευσε όλους όσοι κράτησαν κλινικές ανοιχτές, όπως την παιδιατρική και του νεφρού, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο .
Σημαντική στιγμή για το Νοσοκομείο η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της πανεπιστημιακής παιδιατρικής κλινικής με την αντίστοιχη της Φλώρινας, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
Συγκινητική ήταν η αναφορά του καθηγητή της παιδιατρικής του Παπαγεωργίου Α. Ευαγγελίου στον Υπουργό, ο οποίος ενέκρινε εξειδικευμένο φάρμακο για σπάνιες παιδιατρικές παθήσεις, το κόστος των οποίων ανήλθε στις 500.000 Ευρώ.
Ο Υπουργός επισκέφθηκε και το κέντρο αποκατάστασης Αμυνταίου, το μοναδικό σε ολόκληρη τη χώρα που λειτουργεί με κλειστό νοσήλια . Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 20 από τις 100 κλίνες που διαθέτει, με τη δέσμευση του Υπουργού σε σύντομο χρονικό διάστημα να λειτουργήσουν άλλες 30 με την πρόσληψη 40 ατόμων εξειδικευμένου προσωπικού .

0 σχόλια: