Σύγχρονο κουαρτέτο στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης


Το «ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ»

στα μουσικά αναλόγια JOUR FIXE του ΔηΠε Θεάτρου Κοζάνης

 

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018ώρα 20.30

Εναλλακτική Σκηνή ΔηΠε Θεάτρου Κοζάνης

 Από τα blues έως την jazz, από τον Bach στη σύγχρονη μουσική και από πρωτόγονους ήχους στον λυρισμό.... Ο Claude Bolling ( 1930) δημιουργεί μια ατμοσφαιρική περιήγηση σε μια τεράστια ποικιλία μουσικών στυλ. Αντικαθιστώντας την ορχήστρα με ένα τζαζ τρίο επιτυγχάνει έναν ευφάνταστο και πρωτότυπο ηχητικό συνδυασμό.

Η λέξη Nuance, έργο του Κωνσταντίνου Τσαφή, σημαίνει λεπτή διαφοροποίηση. Παρόλα αυτά, μέσα από τις παραλλαγές συχνά της ίδιας ιδέας, κυριαρχούν οι εναλλαγές διαθέσεων. Επιπλέον, ο κάθε μουσικός αναλαμβάνει και ρόλο σολίστα κατά τη διάρκεια του έργου.  

Το κουαρτέτο αποτελείται από τους Τραϊανός Αλμπανούδης (κοντραμπάσο), Χρήστος Σαρκατζής (κιθάρες), Κωνσταντίνος Τσαφής (πιάνο - σύνθεση) και Δημήτρης Χατζηνικολάκης (ντραμς). Οι επιρροές στις συνθέσεις του σχήματος είναι από το χώρο της δυτικής ευρωπαϊκής, της παραδοσιακής αλλά και της μοντέρνας μουσικής.

Το κουαρτέτο στοχεύει κυρίως να δημιουργήσει πρωτότυπες συνθέσεις (αρκετές φορές με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού), ή ακόμα και να ερμηνεύσει έργα γραμμένα σε συνεργασία με άλλους συνθέτες. Στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών του αναζητήσεων, το σχήμα επιδιώκει την διάδραση και με άλλα είδη τέχνης. Σύντομα θα παρουσιάσει μουσική για μια ταινία μικρού μήκους.    

 

0 σχόλια: