Υποχρέωση η υπεράσπιση των δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου

«Eίναι υποχρέωση κάθε δημοκρατικής κοινωνίας η υπεράσπιση των δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου. Ο αγώνας των Ατόμων με Αναπηρία για βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και για υλοποίηση όλων των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που θα αναπτύξουν τις προοπτικές για την πλήρη κοινωνική τους ενσωμάτωση, είναι αγώνας όλων μας.


Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια ευκαιρία για ευαισθητοποίηση στον αγώνα των ατόμων με αναπηρία για ίσες ευκαιρίες και κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων τους.    

Ο δείκτης πολιτισμού μιας δημοκρατικής κοινωνίας αποτυπώνεται στη ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία. Ο σεβασμός της ατομικής και ομαδικής ιδιαιτερότητας πρέπει να επιδιώκεται από όλους μας. Τα Άτομα με Αναπηρία οφείλουν να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία και να έχουν ίσες ευκαιρίες προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά και ισότιμα στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας. Το Σύνταγμα προωθεί αποτελεσματικές δράσεις για την ομαλή και αποδοτική κοινωνική ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία, τα στηρίζει, ώστε υπό όρους σεβασμού της αξίας τους και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους, να συμμετέχουν ισότιμα στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά από διαβούλευση με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία,  προχωρούμε στην κατάθεση Σχεδίου Νόμου στη Βουλή, με σκοπό να αποκτήσουν τα Άτομα με Αναπηρία ίσες ευκαιρίες για την ισότιμη πρόσβασή τους στο διαδίκτυο (εφαρμογές σε φορητές συσκευές) των φορέων του δημοσίου».

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμη Μουμουλίδη

Σκηνοθέτη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης

Μέλους Διαρκών Επιτροπών

Μορφωτικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

0 σχόλια: