Φλογέρες με κιμά !!


Τα ορεκτικά είναι η αρχή ενός  δείπνου ή μεσημεριανού καθώς και ένας πολύ λαχταριστός μεζές για κρασάκι με φίλους. Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε τραγανές φλογέρες, γεμιστές με κιμά, αφράτη σιμιγδαλόκρεμα και τυριά σε φύλλο κρούστας . Ωραία ιδέα για τραπέζια και μπουφέ!!! 
 Δοκιμάστε το…!!

Υλικά που θα χρειαστούμε…
• 500 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
• 1kgr φύλλο κρούστας
• 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
• 1 κολοκυθάκι τριμμένο στον τρίφτη
• 500γρ.σάλτσα ντομάτας 
• 150 - 200 γρ. διάφορα τυριά(κεφαλογραβιέρα, κασέρι κ.λ.π)
• 150 γρ. φρέσκο γάλα
• 20 γρ.  σιμιγδάλι ψιλό(1κ.σ γεμάτη περίπου)
• 2 αυγά
• Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
• Ελαιόλαδο για τον κιμά και τα φύλλα
Μέθοδος εκτέλεσης…

• Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
•  Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το κολοκυθάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα έως ότου μαραθούν
• Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10’ (αφήνουμε τον κιμά να στεγνώσει τελείως να μην έχει πολλά υγρά).
•  Βράζουμε το γάλα σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας καλά έως ότου το μείγμα  γίνει κρέμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
•  Προσθέτουμε τα αυγά και τα τυριά και τα μπαχαρικά και προσθέτουμε το μίγμα στον κιμά. Αφήνουμε να παγώσει .
•  Απλώνουμε τα φύλλα  στον πάγκο εργασίας.
•  Με πινέλο λαδώνουμε ένα - ένα φύλλο και το κόβουμε  σε λωρίδες(πλάτος 15cm και μήκος 40cm περίπου) 
• Βάζουμε την γέμιση από κιμά στην κάθε λωρίδας. Διπλώνουμε τα πλαϊνά για να μην φύγει η γέμιση και τυλίγουμε ρολό. 
• Αραδιάζουμε τις φλογέρες σε ταψί με λαδόκολλα.
•  Τις  λαδώνουμε με πινέλο και τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις, για 30΄, έως ότου ροδίσουν.

Tips
• Μπορούμε να αντικαταστήσουμε ποσότητα του κιμά με επιπλέον λαχανικά.
• Μπορούμε να προσθέσουμε μυρωδικά και αρωματικά της αρεσκείας μας.
• Μπορούμε να τα τυλίξουμε σε τρίγωνα και να τα τηγανίσουμε.

0 σχόλια: