Ο δεύτερος ξεριζωμός ...

Αφιερωμένο στους γονείς του, Στάθη και Αφροδίτη και σε όλους εκείνους που έμειναν πίσω για να θυμίζουν τις βιολογικές μας ρίζες , είναι το βιβλίο που κυκλοφόρησε ο Συνταξιούχος Διευθυντής ΔΟΥ Γιάννης Σαββίδης, με τον χαρακτηριστικό τίτλο " Ο δεύτερος ... ξεριζωμός "
Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στην παλιά Κοινότητα Κλείτου και στο νέο οικισμό, που μετεγκαταστάθηκε λίγο έξω από την Κοζάνη,στην περιοχή της ΖΕΠ.
Η παρουσίαση του βιβλίου, έγινε το πρωί στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κλείτου.
Στις 430 σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης θα βρεί σημαντικά στοιχεία, για το παρελθόν και το παρόν των κατοίκων του Κλείτου, χωρίς ψευδή ιστορικά γεγονότα αλλά με ντοκουμέντα βασιζόμενα σε μαρτυρίες ζώντων. Στην όλη προσπάθεια για τη συγγραφή και έκδοση του βιβλίου πολλοί προσέφεραν τα μέγιστα ανιδιοτελώς. 
Συνάντησα τον συγγραφέα και τηλεοπτικά στον flash.Σε ερώτηση μας πως ξεκίνησε η ιδέα για τη συγγραφή του βιβλίου, γύρισε κάποια χρόνια πίσω, σε μια συζήτηση που είχε με δύο καλούς του φίλους, που τον προέτρεψαν όλα αυτά που γνωρίζει να τα γράψει, ώστε να τα μάθουν και οι νεότεροι. Κι έτσι κι έγινε ... ο νυν πρόεδρος της κοινότητας Κώστας Κορκοτίδης και ο Ιορδάνης Πετρίδης ήταν αυτοί που τον στήριξαν στην όλη προσπάθεια και σήμερα στην διάρκεια της εκδήλωσης έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για το "πόνημα ζωής" του Γιάννη Σαββίδη. 
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Συνταξιούχος Γυμνασιάρχης Παύλος Παπαδόπουλος ο οποίος ανατρέχοντας στις σελίδες του βιβλίου παρουσίασε άγνωστες πτυχές της ιστορίας του χωριού !
Στο βιβλίο γίνεται και αναφορά στην Ακρινή. Τα κείμενα υπογράφει ο Κώστας Πουτακίδης .

0 σχόλια: