Προφιτερόλ !!


Τα λόγια είναι περιττά! Το θεσπέσιο αυτό γαλλικό γλύκισμα χρειάζεται χρόνο και λιγάκι εξάσκηση, αλλά αξίζει τον κόπο…

Υλικά που θα χρειαστούμε …

Για τα σου
1 κούπα νερό
½ κούπας βούτυρο
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
½ κ.γλ.αλάτι

Για την κρέμα πατισερί
4 κροκάδια
2 κορν φλάουρ
3 κ.σ.αλεύρι
½  κούπας ζάχαρη
3 κούπας γάλα 
βανίλια
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο 

Για το σοκολατένιο γλάσο
1 κούπα κρέμα γάλακτος
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κ.σ. βούτυρο
βανίλια

Μέθοδος εκτέλεσης…
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε ώσπου να αρχίσει να κοχλάζει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε όλο το αλεύρι μεμιάς και ανακατεύουμε χτυπώντας ζωηρά  ώσπου η ζύμη να ξεχωρίσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να σχηματίσει μια μπάλα γύρω από το κουτάλι.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στο μπολ του μίξερ, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα. Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ και βγάζουμε χοντρές ροζέτες πάνω σε ένα ταψί. Αφήνουμε απόσταση μεταξύ τους γιατί διαπλασιάζονται κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε για 15΄στους 220 ο C στον αέρα. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150 ο C στον αέρα και ψήνουμε άλλα 30΄. 
Για την κρέμα βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 κούπες γάλα τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια να βράσουν. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και  προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι. Ρίχνουμε στο μπολ λίγο από το ζεστό γάλα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μίγμα στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε  το βούτυρο στην επιφάνεια της κρέμας για να μην πιάσει κρούστα.
Αφού κρυώσουν τα σου τα κόβουμε στη μέση και τα γεμίζουμε με την κρέμα πατισερί.
Καλύπτουμε με το σοκολατένιο γλάσο το οποίο ετοιμάζουμε ως εξής: Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια σοκολάτας και το βούτυρο με τη βανίλια στο τέλος και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

0 σχόλια: