Γλυκά να τα φας στο ... ποτήρι !!


Για όλους εσάς που έχετε βαρεθεί τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες που έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες, έχουμε να σας προτείνουμε δύο εύκολα γλυκά, με λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι υστερούν σε γεύση και νοστιμιά, αντίθετα θα κερδισετε τις εντυπώσεις χωρίς να χρειαστεί να κλειστείτε με τις ώρες στην κουζίνα.

Μους λευκής σοκολάτας

Υλικά που θα χρειαστούμε…
170 γρ. λευκή σοκολάτα
360 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Μέθοδος εκτέλεσης…
Σε ένα μπολ πυρίμαχο  βάζουμε τη λευκή σοκολάτα την οποία έχουμε κόψει σε μικρότερα κομμάτια προηγουμένως και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το 1/3  της κρέμας γάλακτος και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 20 λεπτά ή μέχρι να έρθει σε θερμομρασία δωματίου.
Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να σχηματιστούν κορυφές. Προσθέτουμε 2 κ.σ. από τη χτυπημένη κρέμα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε και την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα λίγη λίγη μέχρι που το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και παγώνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

Trifle τιραμισού

Υλικά που θα χρειαστούμε…
350 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
200 γρ. τυρί κρέμα
3 κ.σ. κονιάκ 
10 μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα
20 γρ. καφές εσπρέσο
50 γρ.γάλα
Κακάο για το γαρνίρισμα

Μέθοδος εκτέλεσης…

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν κορυφές. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το κονιάκ και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και τον καφέ ανακατεύουμε και βουτάμε τα μπισκότα.
Στήνουμε το γλυκό ως εξής: στη βάση του ποτηριού τοποθετούμε τα μπισκότα τα οποία έχουμε τρίψει και από πάνω την κρέμα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για άλλη μια στρώση. Ολοκληρώνουμε πασπαλίζοντας με κακάο.

0 σχόλια: