Σαρλότ με κρέμα ανθότυρου !



 Η σαρλότ είναι ένα γλυκό που το συναντάμε σε πολλές παραλλαγές, εύκολο, γρήγορο, που δε χρειάζεται ψήσιμο και εντυπωσιάζει με την εμφάνισή του. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι φορμάρεται μέσα σε κάποιο υλικό, είτε αυτό είναι τσουρέκι, είτε παντεσπάνι, μπισκότα ή σαβουαγιάρ. Όσο για τη γέμιση δεν υπάρχει περιορισμός αρκεί να μπορεί να σταθεί, για το λόγο αυτό επιστρατεύεται συνήθως η ζελατίνη. Άλλοι πάλι χρησιμοποιούν μους, μια κρέμα τυριού ή απλώς σαντιγί.
Στην περίπτωση που μας λείπει η ειδική ψηλή φόρμα ,  μπορούμε άνετα να χρησιμοποιήσουμε τσέρκι, ένα βολικό μπολ ή ακόμα και ένα μεγάλο κεσεδάκι του κιλού από το γιαούρτι. Απλά επενδύουμε οποιοδήποτε σκεύος και αν χρησιμοποιήσουμε με διάφανη πλαστική μεμβράνη, που θα μας διευκολύνει στο ξεφορμάρισμα.

Υλικά που θα χρειαστούμε…
(για 10-12 μερίδες)

1 ½ πακέτο έτοιμα σαβουαγιάρ
λίγο γάλα για να βρέξουμε τα σαβουαγιάρ
100 γρ. ζάχαρη άχνη
400 γρ. ανθότυρο σε θερμοκρασία δωματίου
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
400 γρ. γιαούρτι πλήρες 

Μέθοδος εκτέλεσης…
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη με το μισό ανθότυρο. Βάζουμε τη ζελατίνη να μαλακώσει σε ένα μπολ με κρύο νερό, έπειτα τη στύβουμε και τη λιώνουμε σε ένα φλιτζανάκι ζεστό νερό. Αδειάζουμε τη λιωμένη ζελατίνη στο μείγμα του τυριού και ανακατεύουμε προσθέτοντας στο τέλος το υπόλοιπο ανθότυρο και το γιαούρτι. 
Καλύπτουμε το μπολ που θα χρησιμοποιήσουμε με διάφανη μεμβράνη και ρίχνουμε το 1/3 της κρέμας. Καλύπτουμε με σαβουαγιάρ τα οποία προηγουμένως έχουμε βουτήξει για πολύ λίγο μέσα στο γάλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές με τα υπόλοιπα υλικά, τελειώνοντας με μια στρώση από σαβουαγιάρ. 
Αφήνουμε τη σαρλότ στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί πολύ καλά για τουλάχιστον 5 ώρες. Ξεφορμάρουμε βυθίζοντας για λίγο το σκεύος μας σε καυτό νερό και αναποδογυρίζοντάς το σε μια πιατέλα. Βουτάμε ένα ένα τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ στο γάλα και τα κολλάμε περιφερειακά του γλυκού , το ένα δίπλα στο άλλο. Γαρνίρουμε την επιφάνεια της σαρλότ με φρέκα φρούτα, σοκολάτα, ξηρούς καρπούς ή κάποιο γλυκό του κουταλιού.

0 σχόλια: