Η ετοιμασία του είναι πολύ εύκολη και η παρουσία του ευχάριστη σε όλους. Είναι το ιδανικό ποτό για να το μοιραστούμε με φίλους δίπλα στο τζάκι!!
Υλικά που θα χρειαστούμε…
• 2 ποτήρια κόκκινο κρασί
• 3-4 αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού
• 6-7 αποξηραμένες φέτες μήλου
• 1 ξυλάκι κανέλας
• 3-4 γαρύφαλα
• 1 κ.σ μέλι( λιγότερο-περισσότερο ,ανάλογα με το πόσο γλυκό είναι το κρασί)
Μέθοδος εκτέλεσης…
• Ζεσταίνουμε το κρασί μαζί με όλα τα υλικά σ’ ένα κατσαρολάκι, για 5-6 λεπτά περίπου φροντίζοντας να διατηρήσουμε τη θερμοκρασία κάτω από το σημείο βρασμού.
• Μόλις ζεσταθούν, απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και τα αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά.
• Σερβίρουμε το κρασί ζεστό
Tips:
• Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αρωματικά - μυρωδικά της αρεσκείας μας (μοσχοκάρυδο, γλυκάνισο, κάρδαμο, μαύρο πιπέρι κ.α)προαιρετικά.
• Αν κρυώσει το κρασί μας, δεν το ξαναζεσταίνουμε.
0 σχόλια: