Κρέπες με μαύρη σοκολάτα και μπισκότο Oreo !


Η συνταγή για κρέπες είναι πολύ απλή και χρειάζεται λίγη εξάσκηση μόνο ωσότου
μάθει κανείς να στρώνει τις πρώτες κρέπες της δόσης, γιατί οι επόμενες γίνονται πολύ 
πιο εύκολα.
Η συγκεκριμένη συνταγή έχει πολύ ισορροπημένη αναλογία υλικών που στο τέλος δίνει 
μια κρέπα ελαφριά, τρυφερή κι ελαφρώς ελαστική στην υφή της. Η ιδανική κρέπα οφείλει επίσης 
εκτός από στρογγυλή και καλοσχηματισμένη, να μην είναι πολύ χοντρή (τόσο όσο να συγκρατεί
τη γέμιση)
ενώ η μεριά με το χρυσό-καφέ χρώμα τοποθετείται εξωτερικά στο δίπλωμα...

Υλικά που θα χρειαστούμε...
1,5 φλ.τσ.γάλα (όχι πολύ κρύο)
3 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 φλ.τσ. αλεύρι
2 κ.σ.λιωμένο βούτυρο
1 κοφτή κ.σ. ζάχαρη
ελάχιστο ελάτι
125 γρ. μαύρη σοκολάτα
10 μπισκότα oreo

Μέθοδος εκτέλεσης...
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. 
Προσθέτουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε ξανά
μέχρι να σχηματιστεί ο χυλός (δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ παχύρευστος ούτε πολύ υδαρής).
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και αρχίζουμε να ψήνουμε μία μία τις κρέπες. Δε χρειάζεται
να προσθέσουμε άλλο βούτυρο κατά το ψήσιμο, αρκεί αυτό που έχει ο χυλός
Γεμίζουμε τη μισή περίπου κουτάλα με χυλό και τον ρίχνουμε κυκλικά στη στρογγυλή επιφάνεια του
τηγανιού, ωσότου την καλύψουμε.
Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά από τη μία πλευρά και 2 λεπτά από την άλλη μέχρι 
να πάρουν χρώμα. Τοποθετούμε τις κρέπες τη μία πάνω στην άλλη σε ένα πιάτο.
Οι  κρέπες διατηρούνται στο ψυγείο για 1-2 μέρες σκεπασμένες με μεμβράνη για μνα μην στεγνώσουν.
Για τη γέμιση λιώνουμε την μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Καλύπτουμε την επιφάνεια κάθε κρέπας με τη 
σοκολάτα,τρίβουμε λιγο μπισκότο και διπλώνουμε την κρέπα.

0 σχόλια: