Η Περιφερειακή Τηλεόραση στο επίκεντρο ημερίδας


Ενδιαφέρουσα η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Λαμία, με κεντρικό θέμα την Περιφερειακή Τηλεόραση. Για πρώτη φορά στα 30 χρόνια λειτουργίας της, οι εμπλεκόμενοι φορείς συζήτησαν για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της..

Οι ειδήσεις που βγήκαν πολλές με σημαντικότερη αυτή που αφορά στην επικείμενη διαδικασία αδειοδότησης των περιφερειακών καναλιών. Η θέση πρόταση της ΕΕΤΕΠ που κατατέθηκε υπογραμμίζει την ανάγκη επίλυσης σοβαρών θεμάτων όπως το νέο χάρτη συχνοτήτων, την ποιότητα εκπομπής των περιφερειακων αδειών και τα υπάρχοντα δυσμενή οικονομικά δεδομένα που προέκυψαν μετά τη σύμβαση που υπέγραψαν με τη DIGEA.
Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης  Λευτέρης Κρέτσος αφού παρέπεμψε στο ΕΣΡ για το θέμα του χρονικού ορίζοντα της αδειοδότησης τόνισε την ανάγκη η επόμενη ημέρα να οδηγήσει στην ύπαρξη σοβαρών και βιώσιμων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών με υποδομές, ικανό και καλά αμειβόμενο προσωπικό και άρτιο περιεχόμενο, κάτι με το οποίο συμφώνησε και η ΕΕΤΕΠ. Επίσης ο υφυπουργός αναφέρθηκε στις θεσμικές πρωτοβουλίες που έχει πάρει το Υπουργείο για την περιφερειακή τηλεόραση όπως π.χ. το τελευταίο νομοσχέδιο για τις «λευκές περιοχές»

 Η Γενική Διευθύντρια  και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της τηλεόρασης του flash  Κατερίνα Δόδουρα, υπογράμμισε μεταξύ άλλων το σημαντικό ρόλο της Περιφερειακής Τηλεόρασης καθώς δίνει τη δυνατότητα να εκφραστούν οι τοπικές κοινωνίες . "Προσπαθούμε για το καλύτερο τόνισε έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τα προβλήματα όπως αυτά αποτυπώνονται στην καθημερινότητα του.Η ποιότητα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρόγραμμα του flash κάτι που δεν "διαπραγματευόμαστε" σε συνδυασμό με την καλή οπτική εικόνα που παρέχει ο σύγχρονος εξοπλισμός που διαθέτουμε .Πάντα στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης καλύπτουμε με τον καλύτερο τρόπο, μικρά και μεγάλα γεγονότα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε ολόκληρη τη χώρα και στον υπόλοιπο κόσμο αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία. Κάθε τι καινούργιο αξιοποιείται προκειμένου οι τηλεθεατές μας να είναι μπροστά από τις εξελίξεις και συνεχίζουμε" πρόσθεσε η Πρόεδρος του Δ.Σ του flash Κατερίνα Δόδουρα. 0 σχόλια: