Με σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν και οι φετεινές καστανογιορτές


Πλήθος κόσμου στην Καστανογιορτή Δαμασκηνιάς και στο 13ο Καστανοπάζαρο στον ΠεντάλοφοΒοΐου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις της Καστανογιορτής στη Δαμασκηνιά και του 13ου Καστανοπάζαρου στον Πεντάλοφο του Δήμου Βοΐου.

Στην Τοπική Κοινότητα Δαμασκηνιάς, ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Δαμασκηνιωτών«Η Παναγιά», υπό την αιγίδα του Δήμου Βοΐου και της Τοπικής Κοινότητας Δαμασκηνιάς, πρόσφερε κάστανα και κρασί σε όλο τον κόσμο  


Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πετριωτών Αλεξανδρούπολης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Πήγασος» Δυτικής Θεσσαλονίκης. 

Στο 13ο Καστανοπάζαρο Πενταλόφου συμμετείχαν φέτος ο Σύλλογος Πολιτισμού και Παράδοσης Κυμίνων και ο Χορευτικός Όμιλος Καλαμαριάς «Βορεάδες»οι οποίοι παρουσίασαν χορούς από τη Μακεδονία και την Μικρά Ασία, υπό τους ήχους της ορχήστρας του Τάκη Μπέτζιου. Χοροδιδάσκαλοςτων παραπάνω ομάδων είναι ο Βοϊώτης Ανδρέας Παπουκίδης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, με ειδικότητα στον ελληνικό παραδοσιακό χορό

Η Ομάδα Παραγωγών Καστάνου Πενταλόφου πρόσφερε στον κόσμο άφθονα κάστανα και κρασί. 

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους πολιτικοί παράγοντες της περιοχής, οι Τοπικές Αρχές και πλήθος κόσμου από όλο το Βόιο και την ευρύτερη περιοχή.


Ο Δήμος Βοΐου συγχαίρει τους Πολιτιστικούς Συλλόγους για την άψογη διοργάνωση και ευχαριστεί όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις. 

 

0 σχόλια: