Κλειδαρότρυπα !


Το πιο εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ είναι αυτό που εντόνως αμφισβητείται ...
Εντείνονται οι διεργασίες ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του ερχόμενου Μαίου. 
Η ονοματολογία καλά κρατεί ενώ τα πηγαδάκια για το ποιός πάει Πού αλλάζουν ώρα με την ώρα. Αξίζει να εστιάσουμε αρχικά στον Α' Βαθμό της Αυτοδιοίκησης και στα Ονόματα που ακούγονται για τους 12 Δήμους τηςΠεριφέρειας Δυτικής Μακεδονίας !
Στο Δήμο Κοζάνης εκ νέου υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο θα είναι ο νυν Δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης, ο οποίος έχει ολοκληρώσει σχεδόν το βασικό κορμό του συνδυασμού του. Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα που είχε καταρτίσει  για τις εκλογές του 2014 και επέλεξαν με την  ψήφο τους, οι πολίτες, του Καλλικρατικού Δήμου Κοζάνης. 
Τον δημαρχιακό θώκο θα διεκδικήσει εκ νέου ο νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος Λάζαρις Μαλούτας, ο οποίος συνεχίζει τον κύκλο των επαφών με παλιά στελέχη και πολλά νέα πρόσωπα την κατάρτιση του συνδυασμού.
Την υποψηφιότητα τους έχουν ανακοινώσει ήδη ο πρώην Δήμαρχος Δημητρίου Υψηλάντη Κυριάκος Μιχαηλίδης, που προχώρησε ένα βήμα παραπάνω διοργανώνοντας συγκέντρωση φίλων και στελεχών που θα είναι δίπλα του. Ο ίδιος σε δηλώσεις εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την πρώτη αυτή συνάντηση. 
Την υποψηφιότητα του για Δήμαρχος Κοζάνης έκανε γνωστή και ο νυν Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Βαγγέλης Σημανδράκος. Παράλληλα με τα καθήκοντά του στην Αντιπεριφέρεια σχεδιάζει με ιδιαίτερη προσοχή τα επόμενα βήματά του, καταρτίζει το πρόγραμμα του συνδυασμού και έχει κύκλο επαφών προκειμένου σύντομα να ανακοινώσει και τα πρώτα ονόματα. Αναμένονται πολλές εκπλήξεις σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του.
Το ΚΚΕ  δεν έκανε ακόμη γνωστό το όνομα του υποψηφίου που θα στηρίξει ενώ ακόμη δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο νυν Δημοτικό Συμβουλιο Κώστας Κύργιας.
Εντωμεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται μια δημοσκόπηση για το Δήμο Κοζάνης με όλα τα ονόματα που ήδη καταγράψαμε καθώς επίσης και της Χάρις Λαμπαδά, Νίκου Τσιαρτσιώνη, Κώστα Κυριακίδη και Νώντα Στολτίδη.
Στο δεύτερο σε πληθυσμό Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στην Εορδαία ο νυν Δήμαρχος Σαββας Ζαμανίδης σε ερώτηση δημοσιογράφων αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος απαντάει με γρίφους. Σε ερώτησή μας στο συνέδριο για την μετά το λιγνίτη εποχή που πραγματοποιήθηκε στο Κοβεντάρειο, σημείωσε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη και συσκέπτεται με στενούς του συνεργάτες.
Μια αδιαθεσία του νυν Περιφερειακού Συμβούλου Παύλου Τσότσου μεταθέτει για λίγο αργότερα τα σχέδια του. Καθημερινά ωστόσο "παίζει" το όνομα του πρώην Δημάρχου Πτολεμαίδας Γρηγόρη Τσιούμαρη. Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb έγραψε ... Εν αναμονή ....
( με κοντινά και απομακρυνόμενα πλάνα μέχρι τον γαλάζιο ορίζοντα). Η ανάρτηση συνοδεύεται και με φωτογραφία από την παραλία της Θεσσαλονίκης. 
Ακούγεται επίσης και το όνομα της γνωστής Συμβολαιογράφου Αθηνάς Τερζοπούλου δίχως όμως να υπάρξει κάποια επίσημη δήλωση της. Διετέλεσε παλιότερα Δημοτική και Περιφερειακή Σύμβουλος.
Στο Δήμο Βοίου ο νυν Δήμαρχος Δημήτρης Λαμπρόπουλος αρκετά νωρίς ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο και ήδη προετοιμάζεται πυρετωδώς και οι επαφές με στενούς του συνεργάτες είναι καθημεριν´ες για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου μέχρι τα τέλη του 2018.
Για το Δήμο Βοίου επίσης την υποψηφιότητα του επίσημα δημοσιοποίησε ο νυν Περιφερειακός Σύμβουλος και προεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτρης Κοσμίδης. Παρουσίασε τους πρώτος 5 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και το όνομα του συνδυασμού " Ενεργοί Πολίτες, Ισχυρός Δήμος"
Ο νυν Δημοτικός Σύμβουλος πρώην Αντιδήμαρχος του Δημήτρη Λαμπρόπουλου, Λάζαρος Γκερεχτές δήλωσε την επιθυμία του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος. Σε σχετική γραπτή δήλωση έδωσε το στίγμα των προθέσεών του . Επίσης ακούγεται το όνομα του γνωστού επιχειρηματία πρώην δημοτικού συμβούλου Χρήστου Ζευκλή, δίχως όμως να υπάρξει κάτι επίσημο από την πλευρά του. Για το Δήμο Βοίου επίσης ομάδα δημοτικών συμβούλων παροτρύνει τον Αλέξανδρο Ζυμπιλίδη νυν δημοτικό σύμβουλο, ιδιαίτερα αγαπητό στο Άνω Βόιο.
Στον παραλίμνιο Δήμο Σερβίων - Βελβεντού τα ονόματα που ακούγονται πολλά ωστόσο υπάρχει "ένα διάλειμμα " καθώς επίκειται η απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτσης για ανεξαρτητοποίηση του Βελβεντού.
Οι Βελβεντινοί ωστόσο είναι συγκρατημένοι και περιμένουν μέχρι να δούνε το Βελβεντό να απεικονίζεται και πάλι στο χάρτη ως ο πέμπτος Δήμος της Π.Ε Κοζάνης, όπως ήταν η αρχική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 28/4/ του 2010 με Υπουργό τον Γιάννη Ραγκούση και Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου και όχι όπως έγινε εν μία νυχτί μετά την ψήφιση του Καλλικράτη. Τα ονόματα που μέχρι σήμερα " παίζουν" για το Δήμο Σερβίων Βελβεντού είναι του νυν Δημάρχου Αθανάσιου Κοσματόπουλου (να θυμίσουμε ότι το 2014 στηρίχτηκε δυναμικά από τους Βελβεντινούς) του νυν επικεφαλή της αντιπολίτευσης και πρώην Δημάρχου Βασίλη Κωνσταντόπουλου, της δημοσιογράφου Ρίτσας Σπυρίδου, του Χρήστου Ελευθερίου ο οποίος πραγματοποίησε και ανοιχτή εκδήλωση όπου κι επικύρωσε την υποψηφιότητά του και παρουσίασε τις βασικές θέσεις του συνδυασμού του. Επίσης ενδιαφέρον εξεδηλωσαν ο νυν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου γνωστός επιχειρηματίας Σταύρος Παπαδόπουλος  και η Χιονία Ανδρεάδου που προχώρησε σε σχετική γραπτή δήλωση. << ο δρόμος ο.πως σημειώνει μακρύς και δύσκολος αλλά το κίνητρό μας ο τελικός προορισμός θα είναι ένας Δήμος που μας αξίζει >> ...

0 σχόλια: