Μπισκοτάκια σιροπιαστά μεθυσμένα !


Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε μπει στον πειρασμό να ετοιμάσουμε
μόνοι μας τα κεράσματα που θέλουμε να προσφέρουμε στους φίλους μας. Την 
τελευταία στιγμή όμως μετανοιώνουμε από το φόβο της αποτυχίας και 
επιλέγουμε την έτοιμη λύση. Η συγκεκριμένη συνταγή ίσως μας πείσει να 
το επιχειρήσουμε...

Υλικά που θα χρειαστούμε...
1/2 κιλού αλεύρι που φουσκώνει
1 1/4 κούπας καλαμποκέλαιο
3/4 κούπας μπίρα
βανίλια
μαρμελάδα για το τύλιγμα
ινδοκάρυδο για το τύλιγμα

Για το σιρόπι
2 1/2 κούπας ζάχαρη
1 1/2 κούπας νερό
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού

Μέθοδος εκτέλεσης...
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη βανίλια. Ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο
και τη μπίρα και ζυμώνουμε ώσπου να πετύχουμε μία ζύμη εύπλαστη που να μην 
κολλάει στα δάχτυλα. 
Πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε ταψί.
Ψήνουμε στους 180 ο C για 30΄περίπου ή ώσπου να ροδίσουν.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5΄.Μόλις
βγάλουμε τα μπισκοτάκια από το φούρνο τα ρίχνουμε στο ζεστό σιρόπι και τα
αφήνουμε για 1-2΄και μετά τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και χρησιμοποιώντας μαλακό πινέλο, τα αλείφουμε με
μαρμελάδα και τα τυλίγουμε στο ινδοκάρυδο.

0 σχόλια: