Παστάκια ( the 3 cooks )


Μια εύκολη συνταγή για παστάκια με σιροπιασμένο παντεσπάνι, κρέμα ζαχαροπλαστικής και γλάσο σοκολάτας. Μια συνταγή για ένα λαχταριστό γλύκισμα για όλες τις 
περιστάσεις...

Υλικά που θα χρειαστούμε...

Για το παντεσπάνι

6 αυγά
6 κ.σ.ζάχαρη
6 κ.σ.αλεύρι
4 κ.σ. κακάο
4 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σιρόπι

400 ml νερό
200 γρ. ζάχαρη

Για την κρέμα
650 ml γάλα
9 κ.σ. ζάχαρη
9 κ.σ. αλεύρι
3 βανίλιες

Για το γλάσο σοκολάτας
150 γρ. σοκολατα κουβερτούρα
150 ml κρέμα γάλακτος

Μέθοδος εκτέλεσης...
Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τα αυγά και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι,
το κακάο και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρέξ και ψήνουμε για 20΄στους 180 βαθμούς C.
Εντωμεταξύ βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά. Το αφήνουμε 
να κρυώσει και περιχύνουμε το παντεσπάνι μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.

Για την κρέμα βάζουμε τα 500 ml γάλα με 3 κ.σ. ζάχαρη να βράσουν. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε
και τις βανίλιες.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα αλευριού στο μείγμα με το γάλα και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω από το κρύο παντεσπάνι και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Τέλος καλύπτουμε το γλυκό με το γλάσο σοκολάτας το οποίο ετοιμάζουμε ως εξής Σε μία κατσαρόλα
ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια χαμηλώνοντας ταυτόχρονα τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η 
κουβερτούρα.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες και κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια πριν σερβίρουμε.

0 σχόλια: