Μηλόπιτα (Από το site the 3 cooks)


Βρισκόμαστε ήδη στα τέλη του Σεπτεμβρίου και τα μήλα είναι στο φόρτε τους. Ευκαιρία λοιπόν να αξιοποιήσουμε τις ευεργετικές τους ιδιότητες και να φτιάξουμε μία αφράτη μηλόπιτα! 

Υλικά που θα χρειαστούμε...
• 1/2 κούπας βούτυρο 
• 1 κούπα ζάχαρη 
• 2 αυγά 
• 6 κ.σ. γάλα 
• 2 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
• 2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού 
• 4 μήλα μέτρια 
• 1/4 κούπας βούτυρο 
• 2 κ.σ. ζάχαρη 
• 1 κ.γλ. κανέλα λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα 

 Μέθοδος εκτέλεσης... 
• Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη στη μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. 
• Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας ένα ένα τα αυγά. 
• Προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. 
• Τέλος ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού. 
• Αδειάζουμε το μίγμα, που πρέπει να είναι αφράτο και απαλό, μέσα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι.
•  Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε πολύ λεπτές φέτες.
• Αραδιάζουμε τις φέτες στην επιφάνεια της ζύμης σε σειρές.
•  Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και περιχύνουμε τα μήλα. 
• Ψήνουμε στους 175 ο C για 45-50 λεπτά. 
• Αν δούμε ότι τα μήλα αρπάζουν και η μηλόπιτα δεν έχει ψηθεί, σκεπάζουμε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο. 
• Όταν κρυώσει η μηλόπιτα τη σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δοκιμάστε την και πείτε μας τη γνώμη σας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

0 σχόλια: