Φοκάτσια με ντοματίνια και ρίγανη !!


Η φοκάτσια είναι ένα είδος ψωμιού με ιταλική προέλευση. Είναι απαλό και αφράτο, ζυμωμένο με λάδι και αρωματισμένο με μυρωδικά και βότανα. Τρώγεται είτε σκέτο, είτε συνοδευόμενο από τυριά και αλλαντικά της αρεσκείας μας. Μπορεί ακόμη να αποτελέσει τη βάση για ένα πικάντικο ντιπ,  για μια ταραμοσαλάτα ή για μια πάστα ελιάς. Συνήθως το ζυμώνουμε σκέτο. Μπορούμε όμως να προσθέσουμε ντοματίνια, ελιές, αλλαντικά και μυρωδικά.

 Υλικά που θα χρειαστούμε... 
• 300 γρ. χλιαρό νερό 
• 1 φακελάκι ξερή μαγιά
• 3 κ.σ ελαιόλαδο
• 1 πρέζα αλάτι 
• 500 γρ. αλεύρι 
• 400 γρ. ντοματίνια λίγη ρίγανη

Μέθοδος εκτέλεσης... 

• Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά και 50 γρ. χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 
• Αφήνουμε το μπολ στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. 
• Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι αλλά όχι να κολλάει(για 8-10 λεπτά περίπου).
• Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.
• Στρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε τη ζύμη.
• Αφήνουμε τη ζύμη για άλλα 30 λεπτά σκεπασμένη με πετσέτα.
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ο C στον αέρα.

• Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την πιέζουμε με τα δάχτυλα μας εκτός από τις άκρες ώστε να δημιουργήσουμε μικρά λακκάκια. 
• Στα λακκάκια τοποθετούμε τα ντοματίνια αφού τα έχουμε κόψει στη μέση. 
• Πασπαλίζουμε με ρίγανη και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ώσπου να ροδίσει η φοκάτσια και να φουσκώσει. 

Δοκιμάστε την και πείτε μας τη γνώμη σας. 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

0 σχόλια: