Τρουφάκια κλασικά (the 3 cooks)


Αγαπημένο γρήγορο γλυκάκι, το τρουφάκι αυτό δεν χρειάζεται ούτε να κοπιάσεις ούτε να είσαι ζαχαροπλάστης για να το πετύχεις. Τα υλικά σχετικά ταπεινά, πιθανόν να υπάρχουν ήδη στο ντουλάπι κάποια από αυτά ή στο ψυγείο σας. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ξεχασμένη συνταγή μιας και τη θέση τους έχουν πάρει τα τρουφάκια με κάστανο,με καρότο, με ζαχαρούχο και με ένα σωρό άλλα πλούσια υλικά. Εμείς σήμερα αποφασίσαμε να σας δώσουμε τη συνταγή για τα τρουφάκια των παιδικών μας χρόνων...!!!!

Υλικά που θα χρειαστούμε..
400 γραμ. τρούφα για την επικάλυψη 
300 γραμμάρια  καρύδι
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
 250 γραμμάρια  γάλα
4 κουταλιές της σούπας κακάο
1 σφηνάκι κονιάκ (+λίγο για το πλάσιμο)
2 κουταλιές βούτυρο 
300 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
 

       Μέθοδος εκτέλεσης...

Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα. 
Προσθέτουμε το καρύδι, το γάλα, το κακάο, το κονιάκ, το βούτυρο και τη ζάχαρη
Ζυμώνουμε  μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει μια μάζα
Αν θέλουμε τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγη ώρα. 
Διαφορετικά τα πλάθουμε απευθείας και τα ρολάρουμε στην τρούφα.

Tips:
Αν κατά τη διάρκεια του πλασίματος κολλάει η ζύμη στα χέρια μας,  βουτάμε τα χέρια μας στο κονιάκ

Τα τρουφάκια μπορούμε να τα φτιάξουμε και να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη για αρκετό καιρό. 20 λεπτά πριν τα σερβίρουμε θα τα βγάλουμε και θα τα αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

0 σχόλια: