Κουραμπιέδες σιροπιαστοί (the 3 cooks)

Κουραμπιέδες σιροπιαστοί!!! https://m.facebook.com/the3cooks/
Μια μοναδική συνταγή για ένα από τα πιο νόστιμα σιροπιαστά γλυκά. Ένα κέρασμα που θα λατρέψει τόσο η οικογένειά σας όσο και οι φίλοι σας... 

Υλικά που θα χρειαστούμε... 
• 1 κούπα ζάχαρη 
• 1 κούπα νερό 
• 300 γρ. βούτυρο 
• 2 κροκάδια 
• 1 κ.σ. αμμωνία 
• 1/2 κούπας σιμιγδάλι ψιλό 
• 5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 Για το σιρόπι... 
• 3 κούπες ζάχαρη 
• 2 κούπες νερό 
• 1 κ.σ. χυμό λεμονιού 

Μέθοδος εκτέλεσης...
•  Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, ώσπου να συμπυκνωθεί σε 1 κούπα σιρόπι.
•  Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. 
• Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ να αφρατέψει. 
• Ρίχνουμε ένα, ένα τα κροκάδια και κατόπιν ρίχνουμε το σιρόπι και την αμμωνία, αφού τη διαλύσουμε σε 2 κουταλιές γάλα. 
• Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι, όσο χρειαστεί για να πλάθεται.
•  Πλάθουμε με τη ζύμη μπαλάκια και αραδιάζουμε  πάνω σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο, στρωμένο σε λαμαρίνα.
•  Ψήνουμε τους κουραμπιέδες στους 200 ο C για 30 λεπτά περίπου.
•  Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά και περιχύνουμε τους κουραμπιέδες με το ζεστό σιρόπι ,μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο. 
• Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να σταθούν ώσπου να πιουν όλο το σιρόπι και να κρυώσουν εντελώς. 
• Τους φυλάμε σκεπασμένους με μεμβράνη για να μη στεγνώσουν.
•  Διατηρούνται 1 εβδομάδα εκτός ψυγείου.

Δοκιμάστε την και πείτε μας τη γνώμη σας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

0 σχόλια: