Συνεχίζονται ανανεωμένα τα 36α Λασσάνεια

Τα 36α Λασσάνεια συνεχίζονται με το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής και ένα εξαιρετικό πρόγραμμα

 

 

Τα 36α Λασσάνεια, που διοργανώνει ο Δήμος Κοζάνης με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, τον ΟΑΠΝ, την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη και το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, συνεχίζονται ανανεωμένα, με ένα πλούσιο και πολυθεματικό πρόγραμμα, το οποίο έχει γίνει  ιδιαίτερα αποδεκτό από το κοινό, καθώς οι εκδηλώσεις σημειώνουν ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση.

Μεγάλες συναυλίες, υψηλού επιπέδου  θεατρικές παραστάσεις πολλές από τις οποίες έχουν ανέβει στην Επίδαυρο και συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου και άλλα μεγάλα φεστιβάλεκδηλώσεις στις τοπικές κοινότητες, η Διεθνής συνάντηση αγιογραφίαςκινηματογραφικές προβολέςΚαλοκαιρινή εκστρατεία της βιβλιοθήκηςΚαλοκαιρινό σχολείο του ΔΗΠΕΘΕαθλητικές δράσειςΦεστιβάλ παραδοσιακού χορούσυναυλίες με καλλιτέχνες της περιοχής

Οι εκδηλώσεις των 26ων Λασσανείων όμως δεν σταματούν εδώ. Ακολουθούν 4 σημαντικές διοργανώσεις: το Φεστιβάλ κλασικής μουσικής, το Jazz festival, ο Ευξείνιος κύκλος και η Συνάντηση χάλκινων πνευστών, ενώ συνεχίζονται οι θεατρικές παραστάσεις και οι συναυλίες με μια μοναδική βραδιά στις 31 Αυγούστου με μουσική από τις Νήσους Φερόες. 

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλές από τις εκδηλώσεις έγιναν στο  υπαίθριο θέατρο το οποίο ανακαινίστηκε και πραγματικά ξαναβρήκε τη «λάμψη του».

 

Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κοζάνης

 

Το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κοζάνης ανοίγει την αυλαία του στις 22 Αυγούστου 2018 και θα διαρκέσει ως τις 26 Αυγούστου.Εκφράζοντας το χώρο της λόγιας μουσικής έχει ως στόχο να προσφέρει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να απολαύσει εξαιρετικές ερμηνείες. 

Μέσα από ένα πνεύμα συνεργασίας και εθελοντισμού,  επαγγελματίες μουσικοί, καθηγητές, μαθητές καθώς και απόφοιτοι των Ωδείων της πόλης της Κοζάνης οι οποίοι συνεχίζουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό, θα συμπράξουν στον φιλόξενο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Κοζάνης. 

Το Φεστιβάλ στοχεύει στην ανάδειξη της νεότερης γενιάς μουσικών οι οποίοι έρχονται πολύ δυναμικά. Νέα ταλέντα που διαπρέπουν στο χώρο της μουσικής εντός και εκτός συνόρων της Κοζάνης, που θα συμπράξουν επί σκηνής με επαγγελματίες μουσικούς.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Κοζάνη και ενδεχομένως η αρχή για κάτι που θα συνεχιστεί ακόμη πιο δυναμικά και τα επόμενα χρόνια.

Η καταπληκτική δουλειά που γίνεται από τα μουσικά ιδρύματα της πόλης μας έχει ανεβάσει αρκετά τον πήχη ώστε μπορούμε να περηφανευόμαστε για μια μουσική παιδεία υψηλού επιπέδου που παρέχεται στα παιδιά μας. Ελάτε λοιπόν να γνωρίσετε μια άλλη όψη της Κοζάνης η οποία συνεχώς βελτιώνεται και εξελίσσεται πολιτιστικά.

0 σχόλια: