Πρώτος Στόχος !

Είναι αυτή η εποχή που ξεκινούν τα όνειρα... είναι η εποχή που η κούραση από την προσπάθεια έχει πιάσει ταβάνι και νομίζεις ότι δεν αντέχεις άλλο… είναι οι μέρες εκείνες που η αγωνία θα πιάσει κόκκινο. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι οι εξετάσεις που θα τους καθορίσουν τη ζωή και κάποιοι άλλοι ένας ακόμα σταθμός ή μια πρόκληση. 

Αν είχες λοιπόν ένα μαγικό ραβδάκι ή συναντούσες το παντοδύναμο τζίνι θα ζητούσες να βρεθείς αυτόματα στην επόμενη μέρα των εξετάσεων χωρίς να χρειαστεί να τις ζήσεις; Πολύ γρήγορα μπορεί να απαντούσες καταφατικά αλλά σκέψου όμως καλύτερα. Αν δεν ζήσεις αυτή την εμπειρία δεν θα έχεις να θυμάσαι πόσο καλά τα κατάφερες να αντιμετωπίσεις το άγχος και την αγωνία, να υπερισχύσει η γνώση που κέρδισες όλα τα προηγούμενα χρόνια και να την αποτυπώσεις στο χαρτί. Δεν θα μάθεις ποτέ πως είναι να έρχεσαι αντιμέτωπος με δυσκολίες και να βγαίνεις νικητής. Αλλά κι αν δεν βγεις νικητής θα είσαι σε θέση να γνωρίζεις τι πήγε στραβά και με ποιο τρόπο την επόμενη φορά θα τα πας καλύτερα. Και να είσαι σίγουρος πως θα χρειαστεί να έρθεις πολλές φορές αντιμέτωπος με πολλές εξετάσεις και ίσως πιο σημαντικές.

Αν λοιπόν συναντήσεις το τζίνι ξανασκέψου αν θα του ζητήσεις να πας κατευθείαν στην επόμενη μέρα. Ίσως θα ήταν καλύτερα να του ζητήσεις να σου δώσει όρεξη να κάνεις συνέχεια όνειρα, δύναμη για να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες και τον τρόπο να γίνεσαι καλύτερος… 

Γράφει η Δήμητρα Ν. Παπανικολάου. Χημικός - Μηχανικός 

 

 

 

0 σχόλια: