Κέντρο των εξελίξεων στα Βαλκάνια η Δυτική Μακεδονία.!

Η εδραίωση και η επιτάχυνση της ανάπτυξης είναι πλέον το ζητούμενο για τη χώρα επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές του εμφανίσεις, στο flash και στην εκπομπή "στο κόκκινο" 
Ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων  ότι η χώρα χρειάζεται μια νέα γενιά μεταρρυθμίσεων, για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ώστε να επουλωθούν οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της κρίσης και των μνημονίων. Στο πλαίσιο αυτό, ανέλυσε τις κυβερνητικές ενέργειες για διευκόλυνση και απλοποίηση του επιχειρείν και της επενδυτικής δραστηριότητας. Η Ελλάδα εξέρχεται από μια μεγάλη κρίση. Η χώρα αλλάζει σελίδα υποστήριξε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Το Υπουργειο Οικονομίας και Ανάπτυξης φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα "Υπουργείο Επενδύσεων". Υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες σε πολλούς τομείς της οικονομίας. Ο αγροδιατροφικός τομέας, η μεταποίηση και η βιομηχανία, όπως η έρευνα και η καινοτομία μαζί με τον τουρισμό, αποτελούν κάποιους απ' αυτούς. 
Η Δυτική Μακεδονία είναι μια περιφέρεια συνέχισε ο κ. Δραγασάκης που μπορεί να αποτελέσει κέντρο των εξελίξεων, στο πλαίσιο της Βαλκανικής συνανάπτυξης. Μαλιστα όπως χαρακτηριστικά τόνισε "επενδύουμε στη φιλία, την ειρήνη, τη συνεργασία και το αμοιβαίο όφελος σε αντίθεση με όσους ναρκοθετούν τις σχέσεις μεταξύ των λαών" Ανέφερε επίσης ότι οι συνολικοί πόροι που έχουμε στη διάθεση μας αρκούν να καλύψουν τις δανειακές ανάγκες της χώρας όχι μόνο για δύο χρόνια, αλλά για ολόκληρη την επόμενη τετραετία. Χαρακτηριστικό αυτό που επεσήμανε "οι επόμενοι προϋπολογισμοί θα περιέχουν θετικές εκπλήξεις"
Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ιδιαίτερα και τη σημασία της φετεινής ΔΕΘ " το πρωτο μεγάλο οικονομικό γεγονός μετα την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια" και στην οποία τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες συμμετοχής σε κορυφαίο επίπεδο όλων των γειτονικών χωρών.
https://www.facebook.com/100000765213394/posts/1724569594245198/

0 σχόλια: