Η συνταγή της ημέρας !!


Τυρόψωμα Πηλίου https://www.facebook.com/the3cooks/

Είναι απλά και εύκολα ψωμάκια που περιέχουν μια γενναιόδωρη ποσότητα τυριού φέτας που ενισχύει τη γεύση τους. Τα ψωμάκια αυτά τρώγονται για πρωινό, για μεσημεριανο η με τη συνοδεία μιας σαλάτας για ένα ελαφρύ δείπνο.

Υλικά που θα χρειαστουμε:

350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 κ.γλ.αλάτι
1 κ.σ ζάχαρη
7 γρ. μαγιά ξερή 
4 κ.σ.ελαιόλαδο
120 ml χλιαρο πλήρες γάλα
1 ασπραδι αυγού 
5 κ.σ.χλιαρο νερό
400 γρ. θρυμματισμενη φέτα

Για την επαληψη
1 κρόκο αυγού 
1 1/2 κ.σ.σουσαμι

Τρόπος εκτέλεσης

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια λακουβα στη μέση και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το γάλα, το ασπραδι αυγού και το νερό.
Αναμειγνυουμε με τα χέρια μας τα υλικά ώσπου να σχηματιστεί μια μαλακια ζύμη . Αδειαζουμε τη ζύμη σε μια καθαρή και ελαφρώς αλευρωμενη επιφάνεια και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλη και ελαστικη ζύμη .
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ που έχουμε αλειψει με ελαιόλαδο. Σκεπαζουμε το μπολ με πετσετα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την τοποθετούμε σε αλευρωμενη επιφάνεια και την κόβουμε σε 4 ίσα μπαλάκια. Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε τη βοήθεια ενός πλάστη.
Ρίχνουμε λίγη από τη θρυμματισμενη φέτα και τυλιγουμε σε ρολο. Τοποθετούμε τα ψωμάκια σε ταψι και τα αφήνουμε σκεπασμενα για 40 λεπτά να φουσκωσουν.
Προθερμαινουμε το φούρνο στους 200 ο C. Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με λίγο νερό και αλειφουμε τα ψωμάκια 
Πασπαλιζουμε με σουσαμι. Ψήνουμε για 10 λεπτά στο χαμηλό ραφι και για 30 λεπτά στο μεσαίο ραφι
Στη διάρκεια του ψησιματος καλύπτουμε με λαδοχαρτο για να μην πάρουν χρώμα τα ψωμάκια πολύ γρήγορα. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε σε σχαρα να κρυωσουν πριν τα απολαυσουμε!

0 σχόλια: